Dagens rett

Ostefylte salami- og skinkeruller

Slike ruller er perfekte til turen, matpakken eller koldtbordet

Slike ruller er perfekte til turen, matpakken eller koldtbordet

Finn på noe nytt med den maten du vanligvis spiser, eksempelvis pålegget på brødskiva. Hva med å gjøre som i dagens forslag? Smakfullt og genialt enkelt.
26 April 2023 - 00:00

Vi nærmer oss sesongen for at flest mulig måltider skal inntas utendørs. Da gjelder det å finne noe som er raskt å smelle sammen - eller som kan lages kvelden i forveien. Det gjelder disse gode munnfullene som du enkelt lager med det du har i kjøleskapet. Om du ikke har tid til å bake paprika, sørg for å ha et glass med ajvar i kjøleskapet. Denne Balkan-tradisjonen finnes i mange styrker, så her kan du prøve deg fram. 

Ostefylte salami- og skinkeruller

Ostefylte salami- og skinkeruller

Fremgangsmåte

  1. Bak paprika i ovnen ved 225 grader til skinnet blir svart. Pakk inn i matpapir og avkjøl. Riv av skinnet og skjær paprika i strimler.
  2. Skjær mozzarella i skiver.
  3. Legg salami- og skinkeskiver etter taksteinprinsippet på et matpapir.
  4. Mos bønnene med litt god olivenolje. 
  5. Smør bønnemosen utover skinkeskivene.
  6. Fordel osten og paprikaen, de strimlede soltørkede tomatene samt olivenene og basilikumen på toppen og rull sammen til en fast rull.
  7. La ligge i 15-30 minutter før du skjærer opp i 5 cm brede skiver. 

Tips: Mozzarella kan erstattes med cottage cheese, helt eller delvis. 

Tips: Om du bruker salami og spekeskinke, blir rullene saltere enn med salami og kokt skinke. I det tilfellet passer det enda bedre med cottage cheese enn mozzarella.

Her finner du mange småretter og forretter

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fastfood som tenkes kan
Dagens rett

Den beste fastfood som tenkes kan

Blåskjell er hverdagsluksus og hurtigmat i et og samme nett. Prøv denne velsmakende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her