Ovnstekt kylling på rotgrønnsaker med oliven og urter
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skrell gulrøttene og kålroten og skjær i ½ cm tykke skiver/terninger. Legg dem i en ildfast form som er smurt med olivenolje. Drypp olje samt litt salt og pepper over.
Del kyllingen først i to på langs. Deretter deles den på tvers og til slutt deles bryst- og lårdelene i to. Hvis du bruker små kyllinger, holder det å dele dem i fire. Brun kyllingbitene i olje i en stekepanne. Dryss litt salt og pepper over.
Først legges lårdelene oppå grønnsakene. Sett formen i ovnen ved 200 grader i 25 minutter.
I mellomtiden lager du sausen ved å ha alle ingrediensene i en blender/food processor. Kjør til fin konsistens.
Ta formen ut av ovnen og snu lårbitene. Fordel så bryststykkene over grønnsakene. Steik videre i 20 minutter.
Ta formen ut nok en gang og hell sausen jevnt utover. Sett tilbake i ovnen og steik videre i ca 10 minutter.
Server med blandet salat og kokt ris.
Sendt inn av Apéritif
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 Poeng
Luke Lambert Crudo Yarra Valley Shiraz 2014
Australia
Volum: 0.750 Pris: 199,90 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Kinn Slåtteøl
Norge
Volum: 0.750 Pris: 94,90 Basisutvalget -
85 Poeng
Santa Digna Merlot 2013
Chile
Volum: 0.750 Pris: 149,90 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Matto di Bacco Barbera 2016
Italia
Volum: 3.000 Pris: 439,00 Bestillingsutvalget -
81 Poeng
Escada Touriga Nacional Reserva 2015
Portugal
Volum: 0.750 Pris: 138,00 Bestillingsutvalget
Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.