Reinsdyrskav er en veldig lett tilgjengelig og prisgunstig råvare girr at vi snakker om renskåret kjøtt. Det er veldig magert, men kremfløte og eggeplomme bidrar med både fett og luftighet. Husk godt smør på brødet du serverer til.
Dagens rett
Foto: (JonMariusNilsson)
Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.
Aase E. Jacobsen
21 Desember 2024 - 00:00
Parfait av reinsdyr
Fremgangsmåte
- Forvarm stekeovnen til 80 °C.
- Lag hvitvinsreduksjon ved å koke sammen hvitvin, eple og sjalottløk til det nesten er helt tørt,
og konsistensen minner om sirup. - Ha reinsdyrskav, hvitvinsreduksjon, eggeplomme og alt krydderet i en foodprosessor og kjør
til jevn masse. Tilsett fløten i en tynn stråle mens food-prosessoren går. - Smør inn porsjonsformer med meierismør. Ha massen over i formene.
Lag et vannbad: Sett formene med kjøttblanding over i en dypere form fylt halvveis med
varmt vann. - Sett inn i stekeovnen på 80 °C i ca. 15–20 -minutter, -avhengig av størrelsen på
formene. - Server parfaiten lun med ristet brød, cornichons (små, franske syltede agurker) og/eller syltede
villbær.
Vi byr mange deilige retter med reinsdyr
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
92 POENG
-
90 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå