Parfait av reinsdyr
Foto: JonMariusNilsson

Parfait av reinsdyr

Denne lekre parfaiten - en finkvernet og luftig postei av reinskav - er utrolig lettlaget og det du trenger til julelunsjen.

Fremgangsmåte

  1. Forvarm stekeovnen til 80 °C.
  2. Lag hvitvinsreduksjon ved å koke sammen hvitvin, eple og sjalottløk til det nesten er helt tørt,
    og konsistensen minner om sirup.
  3. Ha reinsdyrskav, hvitvinsreduksjon, eggeplomme og alt krydderet i en foodprosessor og kjør
    til jevn masse. Tilsett fløten i en tynn stråle mens food-prosessoren går.
  4. Smør inn porsjonsformer med meierismør. Ha massen over i formene.
    Lag et vannbad: Sett formene med kjøttblanding over i en dypere form fylt halvveis med
    varmt vann.
  5. Sett inn i stekeovnen på 80 °C i ca. 15–20 -minutter, -avhengig av størrelsen på
    formene.
  6. Server parfaiten lun med ristet brød, cornichons (små, franske syltede agurker) og/eller syltede
    villbær.

Vi byr mange deilige retter med reinsdyr

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Rune Pal for Finnmark Rein

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her