Påskeboks med karakter

Denne boksvinen konkurrerer med flaskeutgavene når det gjelder karakter. Fra 1. april er prisen latterlige lave 300 kroner.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Det er all grunn til å ta med seg Cèdre Heritage 2007 (49888) på påskeferien. For sjelden får du så mye vin for pengene som akkurat her. 300 kroner for en boks tilsvarer nemlig 75 kroner flasken, og det er intet mindre enn oppsiktsvekkende gunstig for en vin av dette kaliberet.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Skiller seg ut
Den har nemlig mye såkalt jordsmonnskarakter, modne mørke bærtoner, god syre og fin fasthet. Et veldig godt følge til gryter og steik, også vilt. Perfekt til påskekjøkkenets rustikke avdeling.

Den skiller seg dermed betraktelig fra mengden av boksviner. Til de grader at den neppe tilfredsstiller de som forventer en sødmefylt og bløt smak. Du kan egentlig glemme emballasjen og heller tenke i retning en ung og fersk fransk malbecbasert vin, nærmere bestemt en Cahors.

Best i Cahors
Og det kunne denne vinen også vært, men siden vinen er basert på innkjøpte druer velger produsenten å ikke bruke Cahors-betegnelsen, da det vil redusere fleksibiliteten.

Bak produsentnavnet Cèdre Diffusion skjuler seg Ch. du Cèdre. Dette slottet med brødrene Pascal og Jean-Marc Verhaeghe i spissen, er en av de aller beste innen denne noe bortgjemte appellasjonen mellom Toulouse og Bordeaux. Og kommer snart tilbake på polet med sine to supre representanter for den virkelig konsentrerte og raffinerte Cahors-stilen.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Cèdre Heritage 2007

Produsent:
Pascal & Jean-Marc Verhaeghe
Utvalg:
Basisutvalg (Fullsortiment)
Volum:
3.000l
Land:
Frankrike
Område:
Comté Tolosan
Pris:
299,90 kr
Varenummer:
4988801
83 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen