Dagens rett

Pasta med sardiner og pesto

Har du gode tomater, en boks sardiner og pesto, trenger du bare pasta for å være i mål
Foto: (Godfisk.no)

Har du gode tomater, en boks sardiner og pesto, trenger du bare pasta for å være i mål

Du kan selvsagt bruke ferdigpesto fra butikken, men hjemmelaget pesto smaker aller best, i hvert fall nå om sommeren hvor basilikumen er på sitt mest intense.
16 August 2022 - 00:00

Sardiner på boks er trendy, så da vet du det. Så luksuriøse er de at de serveres mange steder rett fra boksen. Da trenger du bare godt brød til.

Det er selvsagt smaksforskjeller på varene fra de ulike produsentene, noen bokser inneholder større og fisk av ypperste kvalitet og atter andre bruker den beste olivenolje. Det er selvsagt et pluss. 

Men det er ingen grunn til å sardinboksene du finner i alle butikker med merkenavnet King Oscar. Det er brisling som brukes i disse, all den tid det er den undergruppen av sild som fanges utenfor vår kyst. 

Brisling (Sprattus sprattus) er litt mindre enn sardiner (Sardina pilchardus) som har fått sitt navn etter øya Sardinia. Det er altså en sildesort som knyttes til Middelhavet, men også Atlanterhavet opp til de britiske øyer.

Det r ikke lett å se forskjell på disse småsildene, men så selges de sjelden i fersk tilstand, det meste blir hermetisert. Og det er jo bra med tanke på bærekraft og holdbarhet.

Fra 2021 er dessuten brisling igjen grønnlistet så da er det bare å nyte så ofte som mulig. Den er proppfull av nyttige næringsstoffer, og ikke minst veldig anvendelig. Neste gang du lager pizza, dropper du kjøttdeigen til fordel for en boks fra King Oscar.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Pasta med sardiner og pesto

Pasta med sardiner og pesto

Fremgangsmåte

  1. Kok pasta etter anvisning på pakken og hell av kokevannet.
  2. Ta sardiner ut av oljen og la dem renne av seg på tørkepapir.
  3. Del cherrytomater i to og finhakk basilikum.
  4. Bland pasta med sardiner, cherrytomater, pinjekjerner og pesto.
  5. Drypp over olivenolje og dryss med basilikum.
  6. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Tips: Server pastaen med godt brød.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Satay av svin med honning og ingefær

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger

Det er den krydrete og intense men ikke særlig sterke sausen som gir mersmaken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her