Dagens rett

Pasta med sardiner og pesto

Har du gode tomater, en boks sardiner og pesto, trenger du bare pasta for å være i mål
Foto: (Godfisk.no)

Har du gode tomater, en boks sardiner og pesto, trenger du bare pasta for å være i mål

Du kan selvsagt bruke ferdigpesto fra butikken, men hjemmelaget pesto smaker aller best, i hvert fall nå om sommeren hvor basilikumen er på sitt mest intense.
16 August 2022 - 00:00

Sardiner på boks er trendy, så da vet du det. Så luksuriøse er de at de serveres mange steder rett fra boksen. Da trenger du bare godt brød til.

Det er selvsagt smaksforskjeller på varene fra de ulike produsentene, noen bokser inneholder større og fisk av ypperste kvalitet og atter andre bruker den beste olivenolje. Det er selvsagt et pluss. 

Men det er ingen grunn til å sardinboksene du finner i alle butikker med merkenavnet King Oscar. Det er brisling som brukes i disse, all den tid det er den undergruppen av sild som fanges utenfor vår kyst. 

Brisling (Sprattus sprattus) er litt mindre enn sardiner (Sardina pilchardus) som har fått sitt navn etter øya Sardinia. Det er altså en sildesort som knyttes til Middelhavet, men også Atlanterhavet opp til de britiske øyer.

Det r ikke lett å se forskjell på disse småsildene, men så selges de sjelden i fersk tilstand, det meste blir hermetisert. Og det er jo bra med tanke på bærekraft og holdbarhet.

Fra 2021 er dessuten brisling igjen grønnlistet så da er det bare å nyte så ofte som mulig. Den er proppfull av nyttige næringsstoffer, og ikke minst veldig anvendelig. Neste gang du lager pizza, dropper du kjøttdeigen til fordel for en boks fra King Oscar.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Pasta med sardiner og pesto

Pasta med sardiner og pesto

Fremgangsmåte

  1. Kok pasta etter anvisning på pakken og hell av kokevannet.
  2. Ta sardiner ut av oljen og la dem renne av seg på tørkepapir.
  3. Del cherrytomater i to og finhakk basilikum.
  4. Bland pasta med sardiner, cherrytomater, pinjekjerner og pesto.
  5. Drypp over olivenolje og dryss med basilikum.
  6. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Tips: Server pastaen med godt brød.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nå er det tid for smuldrepai med sommerens bær
Ukens kake

Nå er det tid for smuldrepai med sommerens bær

Velg mellom rips, kirsebær eller moreller, eller det du måtte ha for hånden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter med løk

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene

Løk er krykken gjennom hele vinteren, men som regel spiller den birollen. I disse oppskriftene får den lov å skinne litt ekstra. La deg inspirere til å bruke litt mer løk nå mens den er så fersk og god.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nå er det tid for smuldrepai med sommerens bær
Ukens kake

Nå er det tid for smuldrepai med sommerens bær

Velg mellom rips, kirsebær eller moreller, eller det du måtte ha for hånden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak høstens beste viner og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Smak høstens beste viner og finn din favoritt!

Den 08. september kan du få servert 8 deilige viner i glasset og strålende stemning, ledet av entusiastiske Kristine Sandsleth. Dette vil du ikke gå glipp av!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her