Pepperglasert reinsdyrcarré

Vi er godt inne i viltsesongen, og temperaturen ute styrker teorien om at det går mot kaldere tider. I og med at du i natt skal stille klokka én time tilbake, betyr også det at du har like lang tid å slå i hjel kvelden før, for å sove bort tiden - det gjø
Redaksjonen
25 Oktober 2003 - 02:00

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Pepperglasert reinsdyrcarré servert med innbakt rillette, røykte rotgrønnsaker, kremet savoykål, løkchutney og ovnsbakt kvede

Pepperglasert reinsdyrcarré servert med innbakt rillette, røykte rotgrønnsaker, kremet savoykål, løkchutney og ovnsbakt kvede

Fremgangsmåte

Brun kjøttet og stek det i ovnen i 170 grader i ca. 8 min. La det hvile. Rist pepper i pannen og hell over rødvin. Reduser. Ha i kraft og reduser. Kjør i blender og sil.

Ha alle ingrediensene til rilletten i en kjele og kok langsomt til kjøttet er helt mørt. Hell av kraften og kjør kjøtt og grønnsaker i food processoren. Spe med kraften til en smidig konsistens. Skjær skiver av sjampinjong og stikk ut med en liten ring. Sauter soppen myk uten at den tar farge. Tekk en liten øse med sopp og fyll med rillet.

Kok kveden i vann eller la den trekke i olje i ovnen til den er mør. Skjæres i båter når den er kald. Sauteres i panne og glaseres med honning og lime.

Til løkchutneyen skives løken og sauteres blank sammen med smør. Smak til med sukker og eddik.

Røykte grønnsaker:
Kutt grønnsakene i 1 cm terninger og breser de i kraften med krydder til de er møre. Hell av kraften og kaldrøyk grønnsakene i ca. 10 min. Varmes opp i breseringskraften.

Fres løk og solbær til sausen og karamelliser med sukker. Hell over rødvin og reduser. Hell på kraft og reduser til god kraftig smak. Sil. Jevn eventuelt med litt maizena.

Finstrimle savoykål. Blansjer i saltet vann. Kutt bacon i små terninger og sprøstek. Sauter opp kål  med baconfett og bacon. Monter med pisket krem.

Lekre oppskrifter på reinsdyr finner du her

Alle fakta om rein og hvilke deler av dyret du bruker til hva

Les om det fantastiske reinkjøttet her

Reinsdyrkjøtt er noe av de beste vi har. Prøv en av disse oppskriftene

Her finner du deilige retter med vilt

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Robert Lie - Statholdergaarden

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her