Prisavslag i boks

Vinboksene pryder nå kjøkkenbenken i de fleste vindrikkende husholdninger. Interessen for nye produkter i denne kategorien virker uuttømmelig, og spesielt når det er snakk om skikkelige kupp. Som denne portugiseren som er perfekt til sesongens utebespisning.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Coreto (46375) er satt ned med 14 kroner som i seg selv ikke er noen sensasjon. Men selv med den opprinnelige prisen var denne røde portugiseren et godt kjøp. For her er det innsmigrende krydret bærpreg, spesielt røde og mørke skogsbær, i så vel duften som smaken. Den er bløt og saftig med en del bærsødme, krydret finish. En lettdrikkelig folkeforfører, helt fri for snobberi, som de aller fleste vil takke ja til. Og som på grunn av prisen er svært så vennlig mot verten.

Perfekt for utebespisning, ikke til den rikeste grillmaten, men holder i massevis der hvor så vel kjøttet som tilbehøret er assortert. Og som er svært godt egnet som kosevin, enten kosen foregår inne eller ute.

Produsenten er DFJ Vinhos med vinmakeren José Neiva i spissen som har spesialisert seg på den folkelige stilen med utgangspunkt i lokale druer fra Estremadura, nord for Lisboa. Og som har oppnådd stor suksess i England og ikke minst her hjemme. De fleste har nok vært borti Ramada, Portada og Segada som er deres mest kjente viner.

Druene er castelão, tinta roriz og merlot. Den første er nok vel så kjent som periquita, castelão francês eller joão de santarem, men fra nå av er det castelão som er det offisielle navnet. Portugal sitter på en stor rikdom i form av druesorter. En rikdom som har sine klare ulemper siden det er så mange lokale avskygninger hva druenes navn angår. Et forhold som gjør det vanskelig når internasjonale markeder skal erobres. Og Portugal har absolutt et ututnyttet potensial i så måte. Noe DFJ Vinhos og José Neiva tydelig har vist.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatte melding.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen