Prosecco får skylda for dødsfall

Prosecco får skylda for dødsfall

Den kraftige etterspørselsøkningen etter prosecco får dramatiske følger som oversvømmelser og dødsfall.

Det er produsentens iver etter å fjerne skog for å kunne anlegge nye vinmarker som er årsaken til elendigheten, ifølge wownews.se. Kraftige regnskyll har ført til ukontrollerte oversvømmelser som har sopt med seg biler, telt, fire døde og åtte skadete personer.

Når skogen blir borte og erstattes med vinmarker, mister naturen sin beskyttelse og evnen til å håndtere vannmengden etter kraftige regnskyll blir svekket.

I løpet av det siste året har de italienske skogsmyndighetene undersøkt fire tilfeller av ulovlig konvertering av skog til vinmark, melder telegraph.co.uk.

Avviser anklagene

I området der oversvømmelsene inntraff er det dyrkete arealet fordoblet siden 1974.

Les mer om området og utfordringer knyttet til den store etterspørselen

- Det er en stor feiltakelse å holde seg til én type jordbruk, både sett fra en produksjonssynsvinkel og av miljøhensyn, sier Carlo Petrini, grunnleggeren av Slow Food, til telegraph.co.uk.

Men mange vinprodusenter avfeier anklagene og mener at etterspørselsveksten ikke har noe med sommerens katastrofer å gjøre.

- Vi må få en slutt på dette ryktet. Terrasser forbedrer jorden, hjelper til med drenering og leder bort vannet, sier druedyrkeren Alberto Resera til The Drinks Business.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen