Å gratinere blåskjell tar litt lengre tid enn å bare dampe dem på klassisk måte. Men hvis du lager ekstra stor porsjon av denne smakskraftige sausen, blir det lettere å gjenskape denne retten neste gang. For du kommer helt sikkert til å prøve den igjen.
Dagens rett
Gratinerte blåskjell provençale

Prøv en ny vri på blåskjellene
Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?
Redaksjonen
08 August 2020 - 02:01
Gratinerte blåskjell provencale

Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på grillfunksjon eller full styrke.
- Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.
- Kast skjell som ikke lukker seg.
- Finhakk løk, purre og selleri, og surr i smør til løken er myk, men ikke brun.
- Tilsett blåskjellene, legg på lokk og la alt dampe i 3-4 minutter.
- Rist på kasserollen så de skjellene som ligger nederst kommer opp.
- Damp videre i 3-4 minutter til skjellene har åpnet seg.
- Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.
- Legg grovt salt i bunnen på en ildfast form, det er for å støtte blåskjellene.
- Fjern det øverste skallet på de dampede skjellene og legg dem på saltet i den ildfaste formen.
- Provençalesaus:
Skåld tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger. - Finhakk løk, hvitløk, selleri, basilikum, timian og persille, og surr i olivenolje på svak varme sammen laurbærblad til ingrediensene er myke.
- Tilsett tomatterningene og tomatpuré, og la sausen koke på svak varme i 30 minutter.
- Smak til med salt, pepper og sukker.
- Siste finish:
Fordel sausen over blåskjellene, dryss revet parmesan over og stek i stekeovnen til osten er gyllen, 3-4 minutter. Server straks.
Se alt du kan lage med blåskjell
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 299.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå