Gratinerte blåskjell provencale
Godfisk.no

Gratinerte blåskjell provencale

Å gratinere blåskjell tar litt lengre tid enn å bare dampe dem. Men med den smakskraftige sausen til forstår du at det er verd tiden.

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på grillfunksjon eller full styrke.

Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.

Kast skjell som ikke lukker seg.

Finhakk løk, purre og selleri, og surr i smør til løken er myk, men ikke brun.

Tilsett blåskjellene, legg på lokk og la alt dampe i 3-4 minutter.

Rist på kasserollen så de skjellene som ligger nederst kommer opp.

Damp videre i 3-4 minutter til skjellene har åpnet seg.

Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.

Legg grovt salt i bunnen på en ildfast form, det er for å støtte blåskjellene.

Fjern det øverste skallet på de dampede skjellene og legg dem på saltet i den ildfaste formen.

Provençalesaus:
Skåld tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.

Finhakk løk, hvitløk, selleri, basilikum, timian og persille, og surr i olivenolje på svak varme sammen laurbærblad til ingrediensene er myke.

Tilsett tomatterningene og tomatpuré, og la sausen koke på svak varme i 30 minutter.

Smak til med salt, pepper og sukker.

Siste finish:
Fordel sausen over blåskjellene, dryss revet parmesan over og stek i stekeovnen til osten er gyllen, 3-4 minutter. Server straks.

Se alt du kan lage med blåskjell

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning
Dagens rett

Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning

Ta for deg av sesongens beste råvarer og lag et festmåltid med krabbe denne helgen. Prøv denne deilige treretters menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her