Blåskjell kan vi spise året rundt, men det er også en rett som vi gjerne vil ha litt variasjon i. Denne måten å servere blåskjellene på er ekstra god. Og kommer med smaksgaranti, så sørg for å lage stor porsjon.
Dagens rett

Foto: (Al Gonzalez)
Blåskjell får ekstra karakter med sprøstekt skinke på toppen
Blåskjell står ofte på menyen om sommeren, og denne varianten er en skikkelig lekkerbisken.
12 August 2025 - 00:00
Cheddargratinert blåskjell med sprøstekt skinke

Fremgangsmåte
- Varm opp oljen i en stekepanne og tilsett løk, skinke og hvitløk. Stek på middels varme til skinken er sprø.
- Vask og rens blåskjellene. Kast ødelagte skjell eller åpne skjell som ikke lukker seg når du slår dem mot kjøkkenbenken.
- Legg blåskjellene i en stor kjele med kokende vann og kok dem i 5 minutter til alle er åpne.
- Ta muslingene ut av skjellene, spar halvparten av hvert skjell. Legg 2 muslinger i hvert skall og topp med skinkeblandingen.
- Strø over cheddar og grill i ovn til osten smelter.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 229.90 kr Basisutvalget86 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå