Prøv riesling til skalldyrene

Prøv riesling til skalldyrene

Denne rieslingen er min skalldyrfavoritt akkurat nå. Og et godt avbrekk fra all chablisen. Gunstig priset og på et pol nær deg er den også.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Men det er ikke bare til skalldyrtallerkenens faste kombinasjon av reker, blåskjell, sjøkreps, østers og hummer at Markus Molitor Riesling Trocken 2012 (44705) gjør slik en god jobb. Den deilige fruktigheten og friskheten smaker fortreffelig til en lang rekke småretter, salater og annen sommerlig spise, sågar også til sushi, bare du ikke overdoserer med syltet ingefær og wasabi.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Biodynamisk
Den er dessuten laget på en omsorgsfull måte, med bruk av nøye utvalgte druer, selvsagt håndplukkete, noe annet er umulig i de bratte skråningene hvor Markus Molitor henter sine druer.

Molitor jobber biodynamisk i så vel vinmarker som kjeller hvilket forklarer den fantastiske renheten og syrefriskheten i vinene hans. Han tilsetter derfor ikke kjøpegjær og vinene får gjære uten inngripen i hans 13 meter dype kjeller.

Perfekt med restsødme
Druene til denne vinen kommer fra Wehlener Klosterberg som ligger som et bakteppe for Molitors vingård, Haus Klosterberg. Denne sørvendte vinmarken er Molitors alene, og den har et jordsmonn av forvitret jernholdig blåskifer. Den modne fruktigheten i kombinasjon med intenst mineralpreg gjør at druene herfra gjør seg ekstra godt til viner med restsødme.

Som Markus Molitor Haus Klosterberg Riesling Spätlese 2008 (51025) og Markus Molitor Haus Klosterberg Riesling Auslese 2007 (91308) , begge i realiteten veritable kupp for kjelleren, og som vil bli svært interessante å følge de neste 12-15 årene.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Markus Molitor Riesling Trocken 2012

Produsent:
Weingut Markus Molitor
Utvalg:
Basisutvalg, kategori 3
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Mosel
Pris:
142,90 kr
Varenummer:
44705
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Markus Molitor Haus Klosterberg Riesling Spätlese 2008

Produsent:
Markus Molitor
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Mosel
Pris:
140,10 kr
Varenummer:
5102501
89 Poeng
Les smaksnotatene »

Markus Molitor Haus Klosterberg Riesling Auslese 2007

Produsent:
Weing. Markus Molitor
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Mosel
Pris:
149,80 kr
Varenummer:
91308
91 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen