NM for amatørkokk
Prøver seg med en italiensk vri

Prøver seg med en italiensk vri

Kan ravioli med tørrfisk og Gulløyepotet sikre Niclas Lundmark deltakelse i NM for amatørkokk?
Aase E. Jacobsen
21 August 2015 - 14:14

Med inspirasjon fra sin kone fra Lofoten og en sterk kjærlighet for Italia og tørrfisk håper Niclas Lundmark på en plass i finalen i NM for amatørkokk den 12. september på Rådhusplassen i Oslo.

Les alt om denne konkurransen og de flotte premiene - send inn din oppskrift du også

Hans bidrag er klart preget av inspirasjonen, ravioli er unorsk og veldig italiensk, tørrfisk er både helnorsk, men italienerne er flinkere til å bruke denne råvaren. Gulløyepotet derimot er helnordnorsk.

Niclas bor i Drøbak og og jobber til daglig som massasjeterapeut ved Drøbak Tverrfaglige Klinikk. Med sitt NM-bidrag viser han at han også kan massere smaksløkene.

Ravioli fylt med tørrfisk og gulløyepotet

Ravioli fylt med tørrfisk og gulløyepotet

Fremgangsmåte

Pastadeig:
Bland ingrediensene til pastadeigen i en bolle eller i en kjøkkenmaskin. Ha så deigen ut på kjøkkenbenken og kna den sammen til en myk deig. Press den til en flat klump, og pakk den inn i plastfilm. La hvile i kjøleskapet i en time hvis du har tid til det.

Fyll:
Kok potene og mos dem. La tørrfisken trekke i saltet vann til den er ferdig og flaker seg fint. Bland med moste kokte poteter, litt olivenolje, bladpersille og sitronskall. Smak til med salt og pepper.

Når du skal lage raviolien bruker du en pastamaskin for å kjevle den tynn (jeg kjevler til det nest tynneste, det tynneste kan bli vanskelig å håndtere). Legg så på fyllet i små hauger og dekk med et nytt lag pasta. Mellom pastaflakene kan det være lurt å pensle med litt pisket egg eller vann.

Form pastaputene og press ut luft før du forsegler putene. Legges på et brett med litt durumhvete. Legges i lettsaltet kokende vann i cirka 3 minutter.

Tomatsaus:
Fres hvitløk i oljen til den er blank og ha i tomatene og oliven, la sausen småkoke i 10-15 minutter. Smak til med chili og salt. Ha nykokt ravioli i sausen og vend inn hakket bladpersille og finrevet sitronskall.

Anrett raviolien på tå en tallerken og øs litt av sausen over.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Niclas Lundmark

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her