Purregratinert steinbit

FremgangsmÄte
- Kok selleri og potet mĂžrt i usaltet vann. Hell kokevannet fra og damp selleri og potet godt. Mos det og rĂžr inn smĂžr og flĂžte. Smak pureen til med salt og pepper og hold den varm
- KjĂžr purre, olivenolje og soyaolje til en jevn masse i food-processor. Tilsett revet parmesan litt etter litt. Smak til med salt og pepper.
- Dryss salt og pepper pÄ fisken og fordel purren i et tykt lag over. Stek fisken midt i ovnen ved 175 grader til den er gjennomstekt, men ikke tÞrr.
RĂždvinssaus: - Fres grĂžnnsakene til sausen i litt smĂžr, til de er blanke og myke. Tilsett vin og bjĂžrnebĂŠr og kok vĂŠsken inn til det halve. Tilsett kraft og la sausen koke i 15--20 minutter. Sil den og jevn den lett med maisenna.
- Smak til med salt og pepper og visp inn smÞr i smÄ terninger til den er blank og glatt. Sausen mÄ ikke koke mens smÞret vispes inn, da vil den skille seg.
- Hold sausen forsiktig varm uten at den koker.
Anrett fisken pÄ en seng av selleripuré og hell sausen rundt. Legg ogsÄ, om Þnskes, pÄ noen gulrotperler som du lager ved Ä stikke ut kuler av en stor gulrot og frese dem myke og gylne i olje.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
PortugalVolum: 0.75 l Pris: 354.00 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
86 POENG