Ukens drink

Putt jordbærene i drinken

Putt jordbærene i drinken

Putt jordbærene i drinken

Og ikke hvilken som helst drink. De kommer aller best til rette i en daiquri.
08 Juli 2015 - 12:00

Nå som sommeren kommer finnes det ikke mye som slår en Daiquiri i mine øyne, og alle nordmenns favoritt har i en årrekke vært Frozen Strawberry Daiquri.

Her er oppskrift på denne folkefavoritten

Men jeg velger heller daiqurien avkjølt på en bedre måte. Nemlig ved å bruke shakeren. Det er det som er «korrekt» for en daiquiri.

Den klassiske varianten har en lang historie bak seg og den mest brukte historien omhandler en viss Jennings Stockton Cox som jobbet med gruvearbeid byen Daiquiri i Santiago de Cuba i 1898. Herr Cox skulle som vanlig servere sine gjester en afternoon cocktail som var en tradisjonell dry martini.

Du bør også prøve denne vrien på daiquiri

Dessverre var herr Cox tom for for både gin og vermouth – så panikken spredde seg fort. Han spurte byboerne hva som kunne oppdrives, og det var deres egen sprit som var rom, lime og sukker. Dette ble ristet sammen til det vi i dag kaller Daiquiri.

Senere til er det blitt populært å tillegge frukt og gjerne blende den med is – slik at det blir en frossen drink. Jeg har valgt jordbær som er den mest kjente varianten, men altså uten blender.

 

Jordbærdaiquiri

Jordbærdaiquiri
Ingredienser

5 cl lys rom
2,5 cl limejuice
1,5 cl sukkerlake
4 cl jordbærpure

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en shaker fylt med is.  Rist godt og sil over i et avkjølt coupetteglass eller som på bildet med en stor isbit oppi. 

Pynt gjerne et mynteblad og jordbær.

Tips 1:
Bruk en kvalitetsrom: Havana 3 Años, Plantation 3 stars eller Bacardi 44,3 % er mine favoritter.

Tips 2:
Dersom du ikke har fersk jordbærpure, blend opp jordbærsyltetøy til den blir flytende.

Tips 3:
Test ulike smaker – rabarbra er også en slager om sommeren.

Sendt inn av Chris Grøtvedt

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 23. mars

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse

Vi har gleden av å invitere deg til Taste vinmesse – en fest for smaksløkene! 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her