Ukens drink

Radler - øldrink med hjemmelaget saft

Gjør som tyskerne, gjør ølet enda mer leskende og fruktig med saft eller juice
Foto: (Mizina)

Gjør som tyskerne, gjør ølet enda mer leskende og fruktig med saft eller juice

Har du hjemmelaget saft, eller aller helst, nysilt saft av frukt fra skog eller hage, må du bare lage denne drinken.
19 August 2022 - 12:00

Radler er Tysklands sommerfavoritt nummer én, øl blandet med fruktsaft. Det gir en veldig leskende drikk, og lager du den selv, blir den mye bedre enn ferdigmiksede utgaver som gjerne smaker syntetisk.

Også til barna, men da med alkoholfritt øl

I Tyskland serveres radler sågar til barna, da selvsagt med lite øl og mye saft. Eller den vanligste - med sitronbrus. Som ikke er å anbefale.

Her i Norge gir vi heller barna (og de som kjører) en blanding av alkoholfritt øl og skikkelig god saft - eller en versjon med alkohol til de som vil ha det.

Hjemmelaget saft og lyst øl

Skikkelig god saft er nødvendig for en skikkelig god radler. Aller fruktigst blir den om du bruker usøtet ukokt nysilt fruktsaft, men også annen hjemmelaget saft er gull. Eller ferskpresset juice fra butikken eller kjøkkenet. 

Ølet du skal bruke er en lys sort av typen lager, eller en ipa for mer aroma.

Bruk gjerne øl fra butikken siden det holder mindre enn 4.75 prosent alkohol. 

Se våre andre oppskrifter på øldrinker

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Radler – øldrink med hjemmelaget saft - drinkoppskrift

Radler – øldrink med hjemmelaget saft - drinkoppskrift

Fremgangsmåte

  1. Ha fruktsaft/juice og sukkerlake i en shaker med is og rist godt.
  2. Sil over i et avkjølt halvliterglass og topp med iskaldt øl.

Tips:
Bruk gjerne hjemmelaget ripssaft, kirsebærsaft eller rød stikkelsbærsaft i denne drikken. Hvis du bruker slik søtet saft, dropper du sukkerlake: Fyll saft i et glass med isbiter, topp med øl.

Tips:
For en lettere smak, erstatt litt av ølet med soda, i forholdet 1:4.

Se våre andre oppskrifter på øldrinker

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Strålende californiske Rhône-old-school-viner
+
Godbiter i pollisten

Strålende californiske Rhône-old-school-viner

Modellen er det beste fra Châteauneuf-du-Pape, men uten den høye alkoholen. Viner som dessuten representerer nyere californisk vinhistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med det tredje skal det skje: Gir seg ikke før Bocuse-gullet er sikret

Christian Andre Pettersen har to gull i Bocuse Europe og to bronse i Bocuse d’Or, og satser etter seieren i Årets kokk på det aller gjeveste, nemlig gull i januar 2027.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour
+

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour

28 år gamle Eleonore Latour har startet jobben med å leve opp til en snart 300 års familietradisjon i Burgund.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Strålende californiske Rhône-old-school-viner
+
Godbiter i pollisten

Strålende californiske Rhône-old-school-viner

Modellen er det beste fra Châteauneuf-du-Pape, men uten den høye alkoholen. Viner som dessuten representerer nyere californisk vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med det tredje skal det skje: Gir seg ikke før Bocuse-gullet er sikret

Christian Andre Pettersen har to gull i Bocuse Europe og to bronse i Bocuse d’Or, og satser etter seieren i Årets kokk på det aller gjeveste, nemlig gull i januar 2027.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så lett lager du en kinesisk klassiker
Dagens rett
Sursøt svinefilet på kinesisk vis

Så lett lager du en kinesisk klassiker

Svin i sursøt saus er garantert en rett du kjenner igjen fra besøk på kinarestauranter, men visste du at den var så enkel å lage?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her