Realt kupp utenfor allfarvei

Realt kupp utenfor allfarvei

Det er ikke mange viner i denne prisklassen som har så mye karakter å by på. 

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Floral de Uncastellum 2010 (80298) er en særpreget vin med mye jordsmonns- og mineralpreg ved siden av strålende syre og mørke bitre bær. En vin som halvannet år etter tapping fortsatt er noe tilknappet, men som åpner seg etter en runde i karaffelen. Herlig til alt fra gryter via pasta med kjøttsaus til grove pølser .

Ubeskrevet blad

Den er med andre ord en spennende vin, definitivt ikke for den som foretrekker de storselgende rødvinenes sødme, men mer for den som søker etter noe nytt. Og det er så absolutt denne spanske vinen. Ikke bare er området Ribera del Gállego-Cinco Villas i Aragón et ubeskrevet blad i Norge. I øyeblikket finnes det bare tre viner på polet fra denne unnselige vinregionen som bare har betegnelsen Vino de la Tierra, altså nivået under Denominación de Origen.

Uutnyttet potensial

Like fullt har området svært lange vintradisjoner, helt tilbake til romertiden. Men produsenten Bodegas Uncastellum er en nykommer med 18 hektar plantet så sent som i 2000. Bak bodegaen står en gruppe ønologer og agronomer som sammen så det store og uutnyttete potensialet i denne glemte regionen ved foten av Pyrénéene. De valgte sørøstvendte parseller ved 725-850 m.o.h.

Den store variasjonen mellom dag- og nattetemperaturer sikrer god syreutvikling i druene. Og det høye innholdet av kalksteiner i jordsmonnet i kombinasjon med tilstrekkelig nedbør sørger ellers for optimale forhold for vindruedyrking. Vinmarkene dyrkes økologisk, noe som er gunstig her hvor det er lite jordbruk av noen størrelse og hvor omgivelsene stort sett er eiketrær og ellers en rik flora og fauna.
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Floral de Uncastellum 2010

Produsent:
Bodegas Uncastellum
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Ribera del Gállego-Cinco Villas
Pris:
139,90 kr
Varenummer:
8029801
85 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen