Dagens rett
Bli med på en redningsaksjon - fjorårets rødbeter smaker fantastisk som ovnsbakt - og i en pai
Foto: (Anna Bryleva)

Bli med på en redningsaksjon - fjorårets rødbeter smaker fantastisk som ovnsbakt - og i en pai

Når du ovnsbaker rødbetene, hentes mer sødme ut, og det matcher godt med salt og syrlig fetaost.
12 Juni 2024 - 00:00

Det er en stund til årets rødbeter kommer i salg, men det er ingen grunn til å vente til det skjer, for fjorårets smaker fortreffelig fortsatt. Spesielt når de bakes i grovt salt i stekeovnen. Da konsentreres sødmen og det spiller ingen rolle om de er litt skrukkete, for de skal jo gjennom videre varmebehandling i form av en pai. 

Det som tar tid med denne oppskriften, er ovnsbakingen. Om du bruker ferdigdeig eller lager paideigen selv, er opp til deg.

Slik lager du paideig

Pai med ovnsbakte rødbeter fetaost og pistasjnøtter

Pai med ovnsbakte rødbeter fetaost og pistasjnøtter

Fremgangsmåte

  1. Ovnsbakte rødbeter: Vask og del rødbetene i to.
  2. Dekk bunnen av en ildfast form med grovt salt. 
  3. Sett rødbetehalvdelene oppå saltet. Bak i ovnen ved 180 grader i 30 minutter eller til de føles møre.
  4. Avkjøl litt og skrell rødbetene før du deler dem i skiver. Drypp over sitron. 
  5. Pai: Smør en paiform olje og kle den med paideigen/filodeigen. 
  6. Forstek den i 6-10 minutter (avhengig av type deig) ved 180 grader. 
  7. Bland smuldret fetaost med rømme og finhakket timian.
  8. Fordel rødbeteskiver og fetaost/rømmemiksen over paiskallet. 
  9. Dryss over hakkede pistasjenøtter.
  10. Stek ved 180 grader i 30 minutter. 

Lyst å lage en annen pai så se her

Slik lager du paideig

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv dette i dag: Forlorne egg med reke- og sjampinjongsaus
Dagens rett

Prøv dette i dag: Forlorne egg med reke- og sjampinjongsaus

Luksus i hverdagen er ikke vanskelig å diske opp med i det vi serverer forlorne egg med reker og soppsaus.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her