Regjeringen vurderer «fornuftig» endring

Regjeringen vurderer «fornuftig» endring

Kan komme bryggeriene i møte.
09 Desember 2013 - 20:36

Bryggeribransjen krever en oppmykning i regelverket som forbyr dem å fortelle om produktene sine på nett. Bransjen ønsker å beholde forbudet mot betalt reklame på TV og på nett, men vil at forbudet ikke skal gjelde mot informasjon på nettsider som forbrukeren aktivt oppsøker selv.

– Vi ønsker ikke å fjerne reklameforbudet, men ønsker at det skal bli lov til å fortelle om egen øl på egne hjemmesider, sier Petter Nome, direktør i Bryggeri- og drikkevareforeningen, til NRK.

Foreningen, som har 45 små og store norske bryggerier som sine medlemmer, hadde nylig møte med Helsedepartementetet.

Nå håper de på en snarlig oppmykning i regelverket med en ny regjering.

– Vi har fått tydelige signaler fra regjeringen om at vi kan vente oss en oppmykning i forbudet. Nå håper vi at det snart kommer fortgang i dette arbeidet, sier Nome.

– Spesielt de 40 småbryggeriene som er medlemmer hos oss er utålmodige etter å få kunne fortelle om ølet sitt på sine hjemmesider, sier Nome.
Nome har sagt til NRK at konkurransen fra de utenlandske ølmerkene truer eksistensgrunnlaget til norske bryggerier. Han mener reglene mot produktomtale er deler av årsaken til at de taper terreng til utenlandske giganter.

Statssekretær Cecilie Brein-Karlsen (Frp) i Helse- og omsorgsdepartementet sier til NRK at reklameforbudet er et viktig virkemiddel i alkoholpolitikken.

– Forbudet signaliserer at alkohol ikke er en alminnelig vare, men en vare som kan ha skadevirkninger. Alkoholpolitikken ligger fast og regjeringen vil ikke bidra til endringer som bidrar til økt forbruk av alkohol.

Hun sier at regjeringen likevel vil se nærmere på reklameforbudet for å se om det er mulig å gjøre fornuftige endringer uten at reklameforbudet settes i fare. En av tingene som skal vurderes, er grensesnittet mellom produktinformasjon og reklame på nettsider.

LES OGSÅ: Taper mot øl fra utlandet

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her