Regnværsvin

Selv om vi snart skriver juni, kan vi oppleve sure og kalde kvelder. Og hva smaker ikke bedre enn en god og varmende rødvin under slike klimatiske forhold. Ukens vin er veldig smaksrik og varmer godt. Du kan like gjerne kjøpe inn noen flasker, i tilfelle sommeren blir kald og våt eller med tanke på høsten for denne vinen kommer til å gjøre stor lykke sammen med gode viltretter.

Vinen med det fruktige og lette navnet Morellino di Scansano 1997 (varenr. 33232, kr 135, bestillingsutvalget) er ikke sommerlig og feminin som den kan høres ut som. Nei, her er det snakk om smakskraft slik som bare italienske viner kan uttrykke det. Morellino kommer av morello (en lokal hestetype) som viser til druens farge. Og gir assosiasjoner til om ikke på generell basis så i alle fall ukens vin.

Morellino di Scansano 1997 byr på animalske aromaer som stall og lær kombinert med mørke modne kirsebær, i duften. Smaksanslaget er kraftig med godt bærpreg, fine syrer og lett bitterhet i avslutningen. Deilig til kjøttretter, så vel ovnstekte som pannestekte eller assorterte modne oster. Mange kaller Morellino for billig-brunello men dette er nå en vin som kan leve sitt eget liv. Et morsomt og litt annerledes alternativ for deg som er italiafrelst fra før av.

Kilden til vinen er sangiovesedruer fra den sørvestlige delen av Toscana, nærmere bestemt området Maremma og byen Massa Marittima. Et lite kjent område for nordboere men etter hvert som de vinene fra de sentrale deler av Toscana blir stadig dyrere, kan vi forvente at flere importører vil lete blant Maremmas små produsenter.

Nå er ikke Morisfarms, produsenten bak ukens vin, bitteliten for vinmarken dekker 76 hektar. Men kvalitetsorientert hvilket vinen lar skinne gjennom. Området har lange tradisjoner for vinproduksjon selv om statusen ligger noe etter resten av fylket.

Familien Moris innvandret til denne delen av Italia som mange andre fra Spania for snart tre hundre år siden. Spanjolene tok med seg sine druer som ble blandet med de tradisjonelle toscanske. Og etter hvert oppnådde blandingsvinen høy prestisje.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få
det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med
Telenor Link til byr Apéritif deg det.
 
Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1980
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.
 
Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1980
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke.
 

Ukens vin på wap
Det er Ukens vin finner du direkte ved å gå til: http://www.aperitif.net/ukensvin.wml eller til Telenor Mobils nye wap-portal www.djuice.com og så deretter til markedsplass.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen