Dagens rett

Reinbiff med cidersaus

Viltsesongen er i full gang. Vi trår derfor skikkelig til og forsøker oss på en smakfull reinsdyrrett der biff skal tilberedes. Til dette må vi ha drikkevarer av det rikere slaget. En rødvin fra Rhône er et naturlig valg, og i tillegg anbefaler vi et rikt mørkt øl. Smaklig måltid!

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Reinbiff med cidersaus

Antall porsjoner

4

Ingredienser

4 stk
reinsdyrbiff a ca 150 g
1 ts
0.5 ts
Cidersaus
0.5 stk
1 stk
Grønnsaksmiks
0.5 ts
0.25 ts

Fremgangsmåte

Stek biffene på sterk varme i ca. 1 minutt på hver side, og la dem ettersteke på svak varme i ca. 1-2 minutter på hver side.

Dryss over salt og pepper og la biffene hvile ca. 5 minutter før servering.

Server biffene med grønnsaksmiks, bakte poteter og cidersaus.

Cidersaus:
Finhakk løk og purre og fres det i en tørr panne et par minutter. Hell på cider og la det koke godt inn. Spe med kraft og la sausen koke inn til ca. halvparten. Jevn sausen med maisennamel utrørt i litt vann. Smak til med ingefær, sitronsaft og ørlite sukker.

Grønnsaksmiks:
Til 8 porsjoner:
Del grønnsakene i strimler eller store biter. Surr dem raskt i en varm panne i et par minutter. Dryss med salt og pepper.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen