Guide

Oppskrifter med reinsdyrkjøtt

Reinsdyrkjøtt er noe av de beste vi har. Prøv en av disse oppskriftene
Foto: (Matprat.no)

Reinsdyrkjøtt er noe av de beste vi har. Prøv en av disse oppskriftene

Det møre og smaksfulle reinsdyrkjøttet er noe av det beste norsk natur kan by på. Her finner du oppskriftene og tipsene.
28 Desember 2023 - 08:00

Reinsdyrkjøtt er selve urkjøttet her til lands, produsert som det er av naturen selv under de mest ekstreme forhold.

I den samiske kulturen og det samiske kostholdet har selvfølgelig reinsdyrkjøtt en sterk og stor plass, da reindrift er selve nerven i kulturen og næringsgrunnlaget. Bidos, en mektig og smakfull kraftsuppe, er selve nasjonalretten og festmaten.

Alle fakta om rein og hvilke deler av dyret du bruker til hva

På undersidene finner du de beste oppskriftene med delikatessen

Vi er et folkeferd stadig på reisefot, stadig på søken etter nye impulser og opplevelser. 

Vi har blitt vant til et stort mangfold av smaker, både hva kjøtt og tilbehør angår. I dette mangfoldet har reinsdyrkjøtt en naturlig plass, som noe av det mest eksotisk vi har å by på fra vår egen natur.

Les om det fantastiske reinkjøttet her

Noe renere og mer naturlig luksus fra våre fjellvidder kan vi vel knapt nok forestille oss.

Sesong og tilgang
Tilgang på ferskt reinsdyrkjøtt er det fra september til ut i mars måned. Frossent kjøtt er å få kjøpt hele året. De mest vanlige produktene er biffkjøtt, steik og finnbiff.

Biffkjøttet er hentet fra ytrefilet eller flatbiff. Indrefilet er heller sjelden vare i dagligvarebutikkene, det meste går til storhusholdning.

Flere oppskrifter med rein

Steik fra lår eller bog er som oftest å få kjøpt beinfri og surret. Reinsdyrskav, eller finnbiff som mange liker å kalle det, er kjøtt skåret i tynne skiver og er godt utgangspunkt for raske retter.

Vilt og magert
Reinsdyrkjøtt kan by på mer enn den unike smaken. Selvsagt er reinsdyrkjøttet mørt, delikat og velsmakende.

Visste du at reinsdyrkjøtt er blant våre aller magreste kjøttslag? Et fettinnhold så lavt som 2-4 prosent er jo opplagt et pluss.

Reinsdyrkjøttet er også meget næringsrikt, med høyt innhold av jern og B-vitaminer.

Andre lekre viltretter

På undersidene finner du mange oppskrifter med reinsdyrkjøtt

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så godt smaker gammelt brød og grønnsaker fra i går
Dagens rett

Så godt smaker gammelt brød og grønnsaker fra i går

Denne oppskriften er en super måte å bruke over brødet som ingen vil spise lenger, eller grønnsaksrestene etter søndagsmiddagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her