Ren fascinasjon

Noen viner blir du bare rett og slett fascinert av. Slik er ukens vin. Rett og slett imponerende er denne velproporsjonerte vinen som er det perfekte følge til smaksrike retter med rødt kjøtt eller vilt, eller til å legges på lur i kjelleren noen år.

Robin Crozes Hermitage Cuvée Albéric Bouvet 2004 (45586) er ikke blant de mest "hypete" vinene fra denne spennende appellasjonen i Nord-Rhône, men naboskapet med desto mer berømte Alain Graillot og troen på skikkelig håndverk er et godt skussmål på veien mot status.

Denne vinen fortjener nemlig det. Duften byr på konsentrert bjørnebær som fylles ut med krydder, jordsmonn og fat. Anslaget er rikt med flotte syrer og silkemyke tanniner. I avslutningen kommer bjørnebær- og jordsmonnspreget tilbake. En imponerende vin som du uten problemer kan putte i kjelleren, for dette holder seg lenge. Drikker du den i dag, må du servere mat til, og da må det være retter med mye smak, basert på rødt kjøtt eller vilt.

En stor vin. Men Gilles-Robin kan med sine 12 hektar aldri bli stor i volum. Og det kan vi være glade for. Til Cuvée Albéric Bouvet som er oppkalt etter Gilles Robin's bestefar, brukes druer kun fra de eldste vinstokkene, minimum 30 år gamle. Avlingen holdes under 40 hl/ha. Selve vinfremstillingen er også håndverksmessig. Særlig fremheves temperaturkontrollen under gjæringsprosessen som viktig for å oppnå så ren frukt som mulig. I motsetning til hva som er vanlig praksis i dag i andre regioner, fjernes ikke stilkene for alle drueklasene før gjæring. I et vellykket år som 1999, med perfekt modning (også helt ut i stilkene) ble eksempelvis kun en tredel avstilket.

Stilkene bidrar med tanniner, hvilket vinen også får fra skallet på syrahdruen og selvsagt fat. Gilles-Robin bruker kun 15 prosent nye fat for denne vinen som dessuten er ufiltrert. Slik beholdes mer aromaer i vinen gjennom hele dens liv. Ulempen er selvsagt at den vil produsere et bunnfall med lagring. Derfor bør den dekanteres. Det er også lurt hvis den drikkes i dag, men da for at den skal åpne seg mest mulig innen den nytes.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen. Robin Crozes Hermitage Cuvée Albéric Bouvet 2004 (45586) . Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatte melding.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen