Matkurs og vinkurs

Vinsmaking 25. august i Oslo

Ren fransk eleganse - smak noe av det beste fra Champagne
Foto: (Charday Penn)

Ren fransk eleganse - smak noe av det beste fra Champagne

Hva er vel bedre enn å nyte lekre bobler i glasset? Et av Champagnes mest historiske vinhus viser nå frem noen av sine beste viner. Dette blir en uforglemmelig aften.
08 Juli 2021 - 14:40

Denne kvelden får du smake edle dråper fra et av de eldste husene i Champagne, nemlig Ayala. Vinhuset ble etablert i 1860, men det var på 1920-tallet at vinene deres virkelig blomstret og gjorde seg bemerket. Siden den gang er det mye som har skjedd, og de ble i 2005 kjøpt opp av Bollinger. Men det har ikke påvirket driften til noe annet enn det bedre, og vingården produserer fortsatt i små volumer -  med høy kvalitet.  Ayala er kjent for sine elegante champagner, og noen som har latt seg forelske er både det engelske og spanske hoff, hvor Ayala er offisiell leverandør de siste 100 år.

Les hva Apéritif mener om Ayalas viner

Denne veletablerte vingården ligger i hjertet av grand cru-vinmarkene med pinot noir-druer, selv om vinmakeren har en stor forkjærlighet for chardonnay. Ayala er en av få i Champagne som har en kvinnelig kjellermester, den svært dyktige og ambisiøse Caroline Latrive. Hun jobber med et lavt dosage-nivå, og dette er et av kjennetegnene til Ayala. De er en av pionerne bak å produsere tørrere champagner - noe som slett ikke var vanlig på starten av 1900-tallet. 

Les mer om Ayala her

  Foto: Victor Picon

Denne unike smakingen blir en sjelden mulighet til å teste Ayalas beste viner. I glasset denne kvelden får dere blant annet Brut Nature som er en elegant og knusktørr non dosage vin. Deretter får du smake deres Rosé Majeur som er en blanding av chardonnay og pinot noir fra Champagnes beste vinmarker. Et av kveldens høydepunkter blir deres Cuvée Perle d'Ayala som er et unikt stykke håndverk. Dette mesterverket av en vin er av årgang 2012, som var et toppår i Champagne. Bla ned for å se komplett vinliste.

Ta med venner, kollegaer eller din kjære på denne spennende smakingen og la deg fortrylle av Ayalas magiske viner.

Husk at du som abonnent får rabatt på denne smakingen. Du blir abonnent her.

Ayala-vinliste.jpg [111.04 KB]
      Kveldens vinliste. Vi gjør oppmerksom på at endringer kan forekomme.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs og arrangementer. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene staten har gitt. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Det er derfor er viktig at gjester som vil sitte sammen gjennomfører en samlet bestilling.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her