Matkurs og vinkurs

Vinsmaking 25. august i Oslo

Ren fransk eleganse - smak noe av det beste fra Champagne
Foto: (Charday Penn)

Ren fransk eleganse - smak noe av det beste fra Champagne

Hva er vel bedre enn å nyte lekre bobler i glasset? Et av Champagnes mest historiske vinhus viser nå frem noen av sine beste viner. Dette blir en uforglemmelig aften.
08 Juli 2021 - 14:40

Denne kvelden får du smake edle dråper fra et av de eldste husene i Champagne, nemlig Ayala. Vinhuset ble etablert i 1860, men det var på 1920-tallet at vinene deres virkelig blomstret og gjorde seg bemerket. Siden den gang er det mye som har skjedd, og de ble i 2005 kjøpt opp av Bollinger. Men det har ikke påvirket driften til noe annet enn det bedre, og vingården produserer fortsatt i små volumer -  med høy kvalitet.  Ayala er kjent for sine elegante champagner, og noen som har latt seg forelske er både det engelske og spanske hoff, hvor Ayala er offisiell leverandør de siste 100 år.

Les hva Apéritif mener om Ayalas viner

Denne veletablerte vingården ligger i hjertet av grand cru-vinmarkene med pinot noir-druer, selv om vinmakeren har en stor forkjærlighet for chardonnay. Ayala er en av få i Champagne som har en kvinnelig kjellermester, den svært dyktige og ambisiøse Caroline Latrive. Hun jobber med et lavt dosage-nivå, og dette er et av kjennetegnene til Ayala. De er en av pionerne bak å produsere tørrere champagner - noe som slett ikke var vanlig på starten av 1900-tallet. 

Les mer om Ayala her

  Foto: Victor Picon

Denne unike smakingen blir en sjelden mulighet til å teste Ayalas beste viner. I glasset denne kvelden får dere blant annet Brut Nature som er en elegant og knusktørr non dosage vin. Deretter får du smake deres Rosé Majeur som er en blanding av chardonnay og pinot noir fra Champagnes beste vinmarker. Et av kveldens høydepunkter blir deres Cuvée Perle d'Ayala som er et unikt stykke håndverk. Dette mesterverket av en vin er av årgang 2012, som var et toppår i Champagne. Bla ned for å se komplett vinliste.

Ta med venner, kollegaer eller din kjære på denne spennende smakingen og la deg fortrylle av Ayalas magiske viner.

Husk at du som abonnent får rabatt på denne smakingen. Du blir abonnent her.

Ayala-vinliste.jpg [111.04 KB]
      Kveldens vinliste. Vi gjør oppmerksom på at endringer kan forekomme.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs og arrangementer. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene staten har gitt. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Det er derfor er viktig at gjester som vil sitte sammen gjennomfører en samlet bestilling.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Legg en saftig entrecote på grillen
Dagens rett
Entrecôte med aubergine og squashform

Legg en saftig entrecote på grillen

Vi tar sikte på knallvær slik at du kan fyre opp grillen og prøve deg på denne supre oppskriften med entrecôte. Regner og blåser det, går du for stekepanne og ovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette klarer du ikke å stå imot
Dagens rett

Dette klarer du ikke å stå imot

Kamskjell og reker på stekt piggvar med friskkuttede grønnsaker og sjysaus er bare så fristende - og ikke minst veldig enkelt å lykkes med. Det er bare å løpe til fiskedisken med en gang

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Legg en saftig entrecote på grillen
Dagens rett
Entrecôte med aubergine og squashform

Legg en saftig entrecote på grillen

Vi tar sikte på knallvær slik at du kan fyre opp grillen og prøve deg på denne supre oppskriften med entrecôte. Regner og blåser det, går du for stekepanne og ovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette klarer du ikke å stå imot
Dagens rett

Dette klarer du ikke å stå imot

Kamskjell og reker på stekt piggvar med friskkuttede grønnsaker og sjysaus er bare så fristende - og ikke minst veldig enkelt å lykkes med. Det er bare å løpe til fiskedisken med en gang

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Unike sørafrikanere med klassikerstatus
+
Godbiter i pollisten

Unike sørafrikanere med klassikerstatus

Opprinnelsen har ikke det beste renommet, men det er som med hunden og hårene, for selv Robertson kan by på gull i flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mariner kylling i chili så lenge du har tid - eller mens du lager det gode tilbehøret
Dagens rett

Mariner kylling i chili så lenge du har tid - eller mens du lager det gode tilbehøret

Kylling smaker relativt lite i seg selv, så en marinade er ofte en smaksbærende faktor. Men ikke nok, for tilbehøret må også ha mye smak - som her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her