Rent med karakter

Denne sørfranske rødvinen holder vinteren ute.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Domaine des 2 Ânes Fontanilles 2008 (51420) er en veldig deilig og innbydende vin med søte mørke bærtoner, et fint jordsmonnspreg, god syrlighet og bitt, men likevel relativt myke tanniner. Samt ikke minst et flott preg av carignan som er hoveddruen.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Uutnyttet potensial
Produsenten Domaine des 2 Ânes (to esler) holder til i Languedoc-appellasjonen Corbières , i den delen som ligger nærmeste havet, eller riktigere ved lagunen Etang de Bages. Her dyrker ekteparet Magali og Dominique Terrier 20 hektar med vinmarker etter økologiske prinsipper.

I motsetning til mange andre vinbønder i regionen har de valgt området frivillig uten bånd til slekt eller tradisjoner. Kunnskapen å lage vin ervervet det unge paret seg gjennom ulike oppdrag i Jura, Mâcon og Beaujolais, før de endte opp i Corbières i 2000. Her fant de en vingård med et stort uutnyttet potensial.

Nesten tilsetningsfritt
Og mulighetene hentes ut ved hjelp av så naturlige, tilnærmet biodynamiske, metoder i vinmarken som mulig. Det betyr bruk av kompost som gjødsel, av "medisin" i form av urteuttrekk som skal forbedre jordsmonnet slik at plantenes røtter søker nedover i jorden på jakt etter næring. Et viktig forhold i en region som ofte rammes av tørke. I kjelleren følges det opp med nesten helt tilsetningsfri vinmaking, kun litt svovel brukes.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Fontanilles 2016

Produsent:
Domaine des 2 Ânes
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Languedoc-Roussillon
Pris:
214,90 kr
Varenummer:
5142001
87 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen