Rieslingkupp

I taxfreebutikken får du en smak av rieslinghimmelen for en svært billig penge.
Aase E. Jacobsen
06 August 2009 - 02:01

Robert Weil tilhører den absolutte kremen, ikke bare i Rheingau og Tyskland, men også i verden, når det er snakk om riesling. Mens toppvinen (blant de tørre) koster fire hundre kroner på polet, og de søte mye mer, faktisk flere tusen, finnes "slottsvinene", de såkalte gutsweine, i taxfreehyllene til en slikk og ingenting.

Liker utfordringer
Helt gratis er de dog ikke, men kroner 88 for Robert Weil Riesling QbA trocken 2007 (86 p) er et regelrett kupp. Det er faktisk billigere enn i Tyskland. Også den halvtørre Robert Weil Riesling Spätlese 2007 (89 p) er svært gunstig priset med sine 169 kroner. Mens den tørre utgaven er perfekt å drikke nå, lagrer den søte veldig godt, og holder i minst 15 år. 2007 er et kronår i Rheingau, og forklarer den høye kvaliteten selv på enkleste nivå.

QbA trocken 2007 er med sine flotte toner av gule frukter, grapefrukt og krydder samt gode syre, såpass konsentrert at den faktisk trenger et par timers lufting. Den er ikke minst en veldig god matvin som trives like godt med asiatiske utfordringer som klassiske "norske" som røyk eller dill.

Gullklumper
Spätlese 2007 bør enten puttes i kjelleren eller nytes til en assortert ostetallerken. Etter en del  års lagring blir den en god kandidat til rike retter med skalldyr, gjerne hummer, eller lyst kjøtt.

Selv om Weil disponerer 73 hektar vinmarker, ligger alt ganske konsentrert rundt landsbyen Kiedrich i et østlige Rheingau. Druene til slottsvinene kommer fra vinmarkene som ligger inntil juvelen i Weil-kronen, nemlig Gräfenberg. Her snakker vi om "top of the top" og denne gullklumpen finnes sågar på polet sammen med en rekke andre gode Weil-viner.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her