Rieslingkupp

I taxfreebutikken får du en smak av rieslinghimmelen for en svært billig penge.
Aase E. Jacobsen
06 August 2009 - 02:01

Robert Weil tilhører den absolutte kremen, ikke bare i Rheingau og Tyskland, men også i verden, når det er snakk om riesling. Mens toppvinen (blant de tørre) koster fire hundre kroner på polet, og de søte mye mer, faktisk flere tusen, finnes "slottsvinene", de såkalte gutsweine, i taxfreehyllene til en slikk og ingenting.

Liker utfordringer
Helt gratis er de dog ikke, men kroner 88 for Robert Weil Riesling QbA trocken 2007 (86 p) er et regelrett kupp. Det er faktisk billigere enn i Tyskland. Også den halvtørre Robert Weil Riesling Spätlese 2007 (89 p) er svært gunstig priset med sine 169 kroner. Mens den tørre utgaven er perfekt å drikke nå, lagrer den søte veldig godt, og holder i minst 15 år. 2007 er et kronår i Rheingau, og forklarer den høye kvaliteten selv på enkleste nivå.

QbA trocken 2007 er med sine flotte toner av gule frukter, grapefrukt og krydder samt gode syre, såpass konsentrert at den faktisk trenger et par timers lufting. Den er ikke minst en veldig god matvin som trives like godt med asiatiske utfordringer som klassiske "norske" som røyk eller dill.

Gullklumper
Spätlese 2007 bør enten puttes i kjelleren eller nytes til en assortert ostetallerken. Etter en del  års lagring blir den en god kandidat til rike retter med skalldyr, gjerne hummer, eller lyst kjøtt.

Selv om Weil disponerer 73 hektar vinmarker, ligger alt ganske konsentrert rundt landsbyen Kiedrich i et østlige Rheingau. Druene til slottsvinene kommer fra vinmarkene som ligger inntil juvelen i Weil-kronen, nemlig Gräfenberg. Her snakker vi om "top of the top" og denne gullklumpen finnes sågar på polet sammen med en rekke andre gode Weil-viner.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Son

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner

Bli med på en uforglemmelig kveld når Prinsesse Natalia Giucciardini Strozzi tar med seg sine viner og fascinerende slektshistorie til Son Spa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her