Rieslingkupp

I taxfreebutikken får du en smak av rieslinghimmelen for en svært billig penge.

Robert Weil tilhører den absolutte kremen, ikke bare i Rheingau og Tyskland, men også i verden, når det er snakk om riesling. Mens toppvinen (blant de tørre) koster fire hundre kroner på polet, og de søte mye mer, faktisk flere tusen, finnes "slottsvinene", de såkalte gutsweine, i taxfreehyllene til en slikk og ingenting.

Liker utfordringer
Helt gratis er de dog ikke, men kroner 88 for Robert Weil Riesling QbA trocken 2007 (86 p) er et regelrett kupp. Det er faktisk billigere enn i Tyskland. Også den halvtørre Robert Weil Riesling Spätlese 2007 (89 p) er svært gunstig priset med sine 169 kroner. Mens den tørre utgaven er perfekt å drikke nå, lagrer den søte veldig godt, og holder i minst 15 år. 2007 er et kronår i Rheingau, og forklarer den høye kvaliteten selv på enkleste nivå.

QbA trocken 2007 er med sine flotte toner av gule frukter, grapefrukt og krydder samt gode syre, såpass konsentrert at den faktisk trenger et par timers lufting. Den er ikke minst en veldig god matvin som trives like godt med asiatiske utfordringer som klassiske "norske" som røyk eller dill.

Gullklumper
Spätlese 2007 bør enten puttes i kjelleren eller nytes til en assortert ostetallerken. Etter en del  års lagring blir den en god kandidat til rike retter med skalldyr, gjerne hummer, eller lyst kjøtt.

Selv om Weil disponerer 73 hektar vinmarker, ligger alt ganske konsentrert rundt landsbyen Kiedrich i et østlige Rheingau. Druene til slottsvinene kommer fra vinmarkene som ligger inntil juvelen i Weil-kronen, nemlig Gräfenberg. Her snakker vi om "top of the top" og denne gullklumpen finnes sågar på polet sammen med en rekke andre gode Weil-viner .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen