Rieslingkupp

I taxfreebutikken får du en smak av rieslinghimmelen for en svært billig penge.
Aase E. Jacobsen
06 August 2009 - 01:01

Robert Weil tilhører den absolutte kremen, ikke bare i Rheingau og Tyskland, men også i verden, når det er snakk om riesling. Mens toppvinen (blant de tørre) koster fire hundre kroner på polet, og de søte mye mer, faktisk flere tusen, finnes "slottsvinene", de såkalte gutsweine, i taxfreehyllene til en slikk og ingenting.

Liker utfordringer
Helt gratis er de dog ikke, men kroner 88 for Robert Weil Riesling QbA trocken 2007 (86 p) er et regelrett kupp. Det er faktisk billigere enn i Tyskland. Også den halvtørre Robert Weil Riesling Spätlese 2007 (89 p) er svært gunstig priset med sine 169 kroner. Mens den tørre utgaven er perfekt å drikke nå, lagrer den søte veldig godt, og holder i minst 15 år. 2007 er et kronår i Rheingau, og forklarer den høye kvaliteten selv på enkleste nivå.

QbA trocken 2007 er med sine flotte toner av gule frukter, grapefrukt og krydder samt gode syre, såpass konsentrert at den faktisk trenger et par timers lufting. Den er ikke minst en veldig god matvin som trives like godt med asiatiske utfordringer som klassiske "norske" som røyk eller dill.

Gullklumper
Spätlese 2007 bør enten puttes i kjelleren eller nytes til en assortert ostetallerken. Etter en del  års lagring blir den en god kandidat til rike retter med skalldyr, gjerne hummer, eller lyst kjøtt.

Selv om Weil disponerer 73 hektar vinmarker, ligger alt ganske konsentrert rundt landsbyen Kiedrich i et østlige Rheingau. Druene til slottsvinene kommer fra vinmarkene som ligger inntil juvelen i Weil-kronen, nemlig Gräfenberg. Her snakker vi om "top of the top" og denne gullklumpen finnes sågar på polet sammen med en rekke andre gode Weil-viner.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her