Rimelig bordeaux

En virkelig god vin for hundrelappen når kalenderen viser januar harmonerer godt.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Ch. Haut Guillebot 2004 (15290) er i tillegg en svært harmonisk vin. Myk og rund bærkarakter med nok friskhet og tanninbitt til å holde den sammen.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Oser merlot
En svært anvendelig vin til de aller fleste kjøttretter, helst de røde men også de lysere kjøttslagene. Til og med torsk men da med mye smak i tilbehøret, og gjerne bacon eller rødvinsaus.

Den formelig oser merlot som er hoveddruen og gir aromaer i retning røde bær, plommer og varme jordtoner - i kontrast til cabernetdominerte viners solbær-, paprika- og cedertrearomaer.

Ond sirkel
Så er da også vår vin fra en del av Bordeaux hvor merlot dominerer. Det anonyme Bordeaux som leverer vin med bare denne betegnelsen på flasken. Ch. Haut Guillebot har imidlertid tilhørighet til Entre-deux-mers, også det en relativt anonym adresse med sine 23.000 hektar som utgjør en firedel av hele regionen.

Her finner vi mange av de konkursrammete vingårdene som ikke får regnestykket til å gå opp. Overproduksjon gir lav pris og mindre attraktiv vin lav etterspørsel og dermed lave inntekter som igjen ikke gir grunnlag for høyst nødvendige investeringer i vinmarkene. En ond sirkel med andre ord.

Kvinnestyrt
Selv ikke det velkjente Entre-deux-mers-slottet Ch. Bonnet ville klart seg uten Lurton-navnet i ryggen, innrømmet André Lurton sist vinter.

Entre-deux-mers' størrelse gjør den sammensatt og dermed er det noen som klarer seg bedre enn andre på egenhånd. Som Ch. Haut Guillebot som i sju generasjoner er blitt styrt av kvinner! Det er helt klart en sammenheng her.

Navneforvirring
Men rødvin er en bigeskjeft for Eveline Renier (til venstre i bildet over) som har ansvaret i er dag. Selv om hun dokumenterer evne til å lage god rødvin, er hun mest kjent for sin hvitvin med appellasjon Entre-deux-mers. Og det er noe helt annet enn den geografiske regionen.

Selv om antall hektar er bare 1200 med hovedsakelig sauvignon blanc, er lovverket ikke strengere enn for de røde vinene som bare får kalle seg Bordeaux. Så her som ellers er det produsentens samvittighet som skinner gjennom i smaken.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 

Ch. Haut Guillebot 2004

Produsent:
E. Renier
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Bordeaux
Pris:
102,80 kr
Varenummer:
1529001
87 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen