Rimelig chablisalternativ

Chablis i boks er en favoritt hos mange, men denne utfordreren konkurrerer ikke bare i pris, men også i kvalitet.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

FIXME: not implemented embed type for object type bottle: <embed OBJECT_ID="85728" CLASS="embedded_bottle" VIEW="embedded_bottle" ID="embedded_bottle_85728" BOTTLEVIEW="2"> er noe så sjelden som muscadet i boks. Det er for så vidt god grunn til å være skeptisk til en slik vin, all den tid ikke all flaskemuscadet holder mål, og boksvin etter min erfaring sjelden imponerer. Men denne gjør det så absolutt. Både i boks som i flaske som i utgangspunktet er den samme vinen, men som i flaske er hakket strammere - i positivt forstand.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Uansett har den stor friskhet, god renhet, fin fruktighet fra sitrus og epler samt delikate mineraltoner. Som skapt for å "skylle ned" store mengder skalldyr. Som når du inviterer til høstens store krabbeslag .

Ufiltrert
Produsenten er den familiedrevne vingården Domaine du Grand Mouton som har aner tilbake til 1300-tallet. Totalt 23 hektar dekker skråningene ned mot elven Maine, ved landsbyen Saint Fiacre. Området kjennetegnes av et sterkt jordsmonn med gneiss og innhold av glimmer og fossiler. Druene til Grand Mouton hentes fra 50 år gamle vinstokker og druene høstes for hånd - hvilket som kjent ikke alltid, heller unntaksvis, er tilfellet i Chablis.

Vinfremstillingen er uten hokus-pokus. Tradisjonen tro får vinen ligge på bunnfallet, derav navnet sur lie, og den tappes uten filtrering (i hvert fall for flaskeutgaven). Det gjør at den kan ha et lett innslag av CO2 mens den er ung noe som gjør at den holder seg frisk lenger.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Grand Mouton Louis Métaireau 2018

Produsent:
Dom. du Grand Mouton
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Loire
Pris:
155,00 kr
Varenummer:
5775601
85 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen