Rimelig og moden bordeauxvin

Rimelig og moden bordeauxvin

Vin som har hvilt seg i 14 år og koster mindre enn tilsvarende «nytappet» er verd å få med seg. 

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Ch. Langoa Barton 1998 (1491) koster 126 kroner mindre enn 2009-utgaven av samme vin som ble lagt ut for salg på spesialpolene i oktober. Det skyldes selvsagt at 2009-årgangen er en hype og at importøren har fått et særdeles gunstig tilbud på et større parti vellagret vare.

Les mer om siste spesialpolslipp

Moden bordeauxvin er ikke like sexy i de nye markedene for slik vin (les Asia) som den mye omtalte 2009. Men her til lands er det mange tilhengere som bør kjenne sin besøkelsestid, for denne vinen får bein å gå på.

Ch. Langoa Barton er eid av Anthony Barton som står bak mer kjente Ch. Léoville-Barton som tilhører toppen i St Julien. Langoa har imidlertid veldig solide aner all den tid slottet var ett av 14 slott i tredje cru-en i 1855-klassifikasjonen, bare hakket bak sin slektning.

Les mer om St Julien

Dette renomméet henger ved vinen fortsatt i dag. Og det gjør også at vi kan glede oss over svært gunstige priser. Storebroren i 1996-årgang kostet eksempelvis kroner 1119,80 på siste spesialpolslipp. Men kvaliteten er ikke halvparten så god og lagringsevnen er solid – minst 10 år til.

En annen godsak blant de vellagrete nå i høst er en gammel kjenning i denne spalten, nemlig Ch. Potensac 1999 (1923) , som kommer i en svært gunstig priset magnumutgave. Den holder i minst åtte år til.

 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Ch. Langoa Barton 1998

Produsent:
Ch. Langoa-Barton
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Bordeaux, St.-Julien
Pris:
546,00 kr
Varenummer:
149101
92 Poeng
Les smaksnotatene »

Ch. Potensac 1999

Produsent:
Delon
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
1.500l
Land:
Frankrike
Område:
Bordeaux
Pris:
709,90 kr
Varenummer:
192301
90 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen