Rimelige viner til sommerfesten

Når du skal samle mange for å feire at sommeren er her, er det en klar fordel at vinene du serverer er tilpasset formålet, ikke bare menyen men også den uformelle atmosfæren og det forhold at de tåler å drikkes lett avkjølt.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Vin på tur, selv om det bare er ut i hagen, er ingen ideell kombinasjon med mindre du har profesjonelle installasjoner for avkjøling og servering. Derfor bør du uansett unngå dyrere viner. Det er rett og slett bortkastet siden de ikke får den oppmerksomheten de fortjener under slike forhold. Dessuten blir vin i så vel flaske som boks fort varm, selv om du holder den unna direkte sollys. Derfor er det lurt å kjøle ned ikke bare hvitvinen men også rødvinen før vinen bæres ut. Avkjølt rødvin er en vanesak, men siden ikke alle helt har vent seg til tanken, kan det være lurt å ta hensyn til dette når du kjøper inn vinen.

Når det gjelder valg av hvitvin, bør den være av det aromatiske slaget, slik at selv om den holder fire kjøleskapsgrader, dufter og smaker den i alle fall noe. Et svært prisgunstig valg er franske Florale 2003 (42444) (for 3 liter). En lett og forfriskende fruktig vin som er perfekt som velkomstdrikk. Den tåler ikke særlig mye mat men er desto bedre egnet som ingrediens i eksempelvis en bowle. Eller i et glass med et par søte norske jordbær oppi.
 
Noe mer fart er det i bulgarske Boyar Riesling Bag-In-Barrel (42430) (for 3 liter) som selges i en boks som skal illustrere et vinfat men som altså er i plastutførelse! Mange vil nok synes at dette er både morsomt og genialt, men vi velger å la være å kommentere dette og konsentrere oss om vinen. For denne fruktige vin med behagelig friskhet gjør jobben sin både som aperitiff og som følge til eksempelvis reker og majones.

Hvis du insisterer på flaske i stedet for, er skrukorkløsningen perfekt for utelivet. Du unngår korkproblemer samtidig som flaskene er lette (stort sett i alle fall) å åpne. Tyske Fire Mountain Riesling 2004 (46833) finnes riktignok også i boks men da som en vesentlig enklere vin. Flaskeutgaven er parfymert og fruktig med bra fylde og fine syrer samt bra lengde. Og denne vinen kan nytes sammen med hagefestens meny eller piknikkurvens innhold, primært kalde retter som salater, grønnsaksretter, spekemat og fisk eller skalldyr.

Vil du heller ha en rødvin til de kalde rettene, eller den grillete fisken, oppfyller Col Solera Barbera 2003 (46451) (for 3 liter) alle kravene til en rødvin som skal serveres under nevnte vanskelige forhold. En saftig rødvin med fint preg av mørke bær og søte kirsebær som holder seg helt ut i slutten. Syrene er ikke skarpe og tanninene behagelige. Derfor er den god også som drikkevin.

For de fleste er uteservering synonymt med grilling. Pinnacle Shiraz 2003 (42433) (for 3 liter) er som skapt for denne bruken. Saftig med bløte tanniner og fint krydderpreg fra fatet og ikke minst det avkjølende preget av mynte og eukalyptus som er så typisk for rødvin fra Australia. Et preg som matcher godt krydret grillmat veldig godt. Denne vinen finnes også i flaske til hundre kroner ( Pinnacle Shiraz 2001 (41958) ) og er et like godt kjøp i denne forpakningen.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS og SMS
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det som SMS eller MMS-tekstmelding på mobiltelefonen din.

w MMS:
Skriv Ukens og send til 2004 .
Du mottar deretter Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - hver tirsdag.
Tjenesten koster 5 kroner pr. mottatt melding.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Ukens stop og sender til 2004 .

w SMS:
Skriv varsle ukensvin og send til 1986. Du får Ukens vin sendt som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke.
Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kroner 5 pr. mottatt melding.

Bestille SMS kun én gang: Skriv ukensvin (i ett ord) og send til 1986. Etter noen sekunder får du Ukens vin på displayet.

Ukens vin som e-post er en ny spennende tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis . Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Alle andre kan først lese om Ukens vin på onsdag. Det gir deg et forsprang når du vil kjøpe en av godbitene, samtidig som du rekker å bestille dem til helgen.
 
Benytt påmeldingsfeltet nedenfor for å melde deg på Ukens vin:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen