Ring julen inn med prisvinnende norsk akevitt til en meget lekker 5-retters middag i Trondheim

Akevitt og julemat i Trondheim 27. november

Ring julen inn med prisvinnende norsk akevitt til en meget lekker 5-retters middag i Trondheim

Julens deiligste smaker møter norsk brennvin av beste kvalitet til en særdeles smakfull aften i Trondheim. Superduoen Odd Nelvik og Jon Bertelsen server gode historier og fakta til denne lekre 5-retters middagen. Denne kvelden må du få med deg.

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.

Livets vann, aqua vitae, eller akevitt som vi kjenner det som i dag, spiller en stor rolle innen norsk mat- og drikkekultur, og intet festbord er komplett uten, ei heller denne kvelden. Det er ingen ringere enn superduoen fra Det Norske Brenneri Jon Bertelsen og Odd Nelvik som skal geleide oss igjennom denne fantastiske kvelden med både julemat og akevitt.

Odd Nelvik, grunnlegger av Det Norske Brenneri.

Akevittene du får smake denne kvelden blir matchet til fem deilige retter komponert  av kjøkkensjef Simon Skjærvik på Royal Garden Hotel. Her møter julens beste råvarer, som rakfisk og gravet reinsdyr, noe av Det Norske Brenneris aller beste brennvin. Du får blant annet smake årets juleakevitt til kveite, som en meget spennende kombinasjon. I tillegg får du servert Arvesølvet Sauternes, der vin og brennvin møtes i perfekt harmoni, til deilig stiltonost og hjemmelagde pepperkaker. 

Som en deilig tørsteslukker får alle servert en flaske med Dahls Juleøl. Et ypperlig stykke øl som går perfekt til festsesongens mat. 

Det Norske Brenneri er Norges nest største brennevinsprodusent, og har sin produksjon og sitt fatlager i Grimstad på Sørlandet. Her har det blant annet vært produsert forskjellige akevittmerker og eplebrennevin siden produksjonsmonopolet i Norge ble oppløst i 2005. Det Norske Brenneri har siden oppstart arbeidet etter gamle norske håndverkstradisjoner og produsert håndverksprodukter i små batcher, som blant annet akevittene Arvesølvet, Arvesølvet Helt Klar, Høvding og Hellstrøm. 

Jon Bertelsen, Master Blender hos Det Norske Brenneri. Foto: 

Odd Nelvik er akevitt-connoisseur og grunnleggeren av Det Norske Brenneri. Sammen med Master Blender Jon Bertelsen lager han akevitt med de beste råvarene fra norsk natur. Jon er berømt for sin fantastiske evne til å smake på brennevin, men også sin omfattende kunnskap om hva som kjennetegner et godt brennevin. Guttas håndlag for kvalitetsakevitt ble bekreftet på San Francisco World Spirits Competition, verdens største brennevinskonkurranse, der Arvesølvet tok dobbel gullmedalje. 

Unn deg selv en kveld som denne med deilig mat og drikke, ta med deg kolleger, venner eller din kjære. La deg selv bli inspirert til selve julekvelden.

 

Husk at du som abonnent får rabatt på denne middagen. Du abonnerer her.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene staten har gitt. Det vil derfor bli noen endringer fra slik våre kurs har blitt gjennomført tidligere. Alle gjester vil sitte med 1 meters avstand. Du får kun sitte sammen med dem du har bestilt sammen med, og etter statens krav om at man skal dele husstand. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Derfor er det viktig at de du vil sitte med bestiller sammen. 

Endringer kan forekomme.

Kommende kurs

Til toppen