Rødt i maikvelden

En rødvin som ikke er for kraftig, ei heller for søt i bærpreget men med behagelig friskhet og som samtidig tåler en del i form av krydrete kjøttretter er ukens vin. Den lar seg dessuten nyte uten mat en kveld i mai - enten den er varm eller kjølig.

Cabernet Sauvignon er druen som danner basis i ukens vin fra Quinta de Pancas og ikke den vi forbinder mest med rødvin fra Portugal. Men like fullt har druen vunnet tilhengere blant vinprodusenter her som ellers i verden. Quinta de Pancas som er en middels stor produsent med tilhørighet i Estremadura, den stadig mer interessante regionen nord for Lisboa, har laget en utgave av cabernet sauvignon som plasserer seg midt mellom den klassiske europeiske og den nye verden. Aromaene er solbær og eukalyptus akkompagnert av søtlig vanilje fra fatet. Smaken er frisk med godt bærpreg og med fine og godt integrerte tanniner.

Quinta de Pancas Cabernet Sauvignon 1997 (kr 129,90, varenr. 32674, bestillingsutvalget) er en allsidig vin som skal nytes nå enten til krydrete kjøttretter, grillmat, ost eller alene. Husk å servere den passe temperert hvilket vil si ikke over 18 grader.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få
det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med
Telenor Link til byr Apéritif deg det.
 
Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1980
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.
 
Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1980
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke.

Ukens vin på wap
Det er Ukens vin finner du direkte ved å gå til: http://www.aperitif.net/ukensvin.wml eller til Telenor Mobils nye wap-portal www.djuice.com og så deretter til markedsplass.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen