Nå som høstmørket har lagt seg, er det neppe noe som er deiligere enn å finne frem en flott rødvin og dele den med noen du er glad i eller med gode venner.

•
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">
Meld deg på her
Smak vin med en vinekspert
Det er med glede vi igjen kan ønske velkommen til vinens verden sammen med en nestor innen vin og en av Norges fremste vineksperter -
Toralf Bølgen
.
Han lærer deg mer om noen av de mest berømte vinområdene i verden, og du får smake elegante viner som representerer hvert av områdene på en utmerket måte.
Bølgen er tidligere Norsk mester for vinkelnere, er kjent fra restaurantene Bølgen & Moi, og har et rikt forfatterskap bak seg.
•
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Bolgen">
Les mer om Toralf Bølgen og hans forfatterskap her
(klikk).

Toralf Bølgen skal denne kvelden ta for seg noen av verdens mest berømte vinområder.
Du får lære mer om de klassiske røde vinene fra områdene, om druene og deres opprinnelse, egenart og karakteristikk.
Han vil lære deg og vise deg i praksis hvordan du skal smake vin og hvordan du lettere kan gjenkjenne ulike druer og vintyper. Et godt utvalg av forskjellige viner vil selvfølgelig bli servert.
Pass på å
ikke gå glipp
av denne utrolige smakingen - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en
uforglemmelig opplevelse
!
Dette er vinene du får smake denne kvelden:
Vi tar forbehold om endringer i vinene som blir presentert under kurset.

Tid: Mandag 5. desember 2011 kl. 19.00 - 21.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.
Påmeldingen er bindende.
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
Avbestillingsfrist: 27.11.11 kl. 23:59.
Avbestilling skjer ved å sende en e-post til
kurs@aperitif.no
Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS
- klikk her
.
Spørsmål?
Send en mail
.
Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo:
http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336
|
En mester innen vin

Han er tidligere Norgesmester for Vinkelnere og han står bak en rekke prisbelønte bøker. I disse dager er han høyaktuell med sin nye bok "Ost og vin" hvor han tar for seg 60 klassiske oster og deres tilbehør på tallerken og i glass, samt gir deg en rekke deilige oppskrifter med ost.
"Ost og vin" er med andre ord ment å gi deg informasjon, og ikke minst inspirasjon til virkelig å kose deg med oster og dertil hørende viner i utsøkt kombinasjon.

Ved siden av sitt virke som vinkelner og restauratør, har Toralf Bølgen skrevet en rekke bøker om mat, vin og brennevin. Han står blant annet bak den prisbelønte boken "Historien om cognac, Calvados og Armagnac".
For en tid tilbake lanserte han boken "Bølgens Vin" - for deg som vil nyte vin og lære litt mer om vinen du drikker.
Av andre bøker kan nevnes kokeboken "Mat og Vin"
,
"Champagne - Diva og Dronning" og "100 viner og vinopplevelser".
Høsten 2006 lanserte han sin store bok om
Fisk og vin
i samarbeid med Trond Moi og sine gode kolleger ved Bølgen & Moi.
Over bokens 380 sider får vi presentert 200 oppskrifter på fisk og skalldyr med tilhørende vinanbefalinger.
Her blir alt fra abbor til ål tatt for seg og du bil finne såvel tradisjonelle som eksotiske retter i forskjellige vanskelighetsgrader. Dette er en flott bok for alle som er glade i noen av våre aller beste råvarer, nemlig fisk og skalldyr.
•
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">
Meld deg på her

Høsten 2008 så kokeboken "Kjøtt & Vin" fra Bølgen & Moi dagens lys.
I sterk konkurranse fra mer enn 30 andre kokebøker ble den plukket ut som
en av fem finalister
til Apéritif og Norli sin konkurranse
Beste norske kokebok 2008
.
Kjøtt & Vin gir deg 175 oppskrifter på det meste av det du kan tenke deg innen kjøtt, alle rettene kommer selvfølgelig med drikkeforslag satt av Bølgen.
Les mer om boken her
.
•
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">
Meld deg på her

Foto: iStockphoto