Mat
Rogalendingene mest opptatt av kortreist

Rogalendingene mest opptatt av kortreist

Forbrukere i Rogaland er mer bevisst hva de kjøper. Markedsføringen av Matfylket og Gladmat-festivalen har nok hatt sitt å si.
Aase E. Jacobsen
23 Juli 2014 - 12:33

– Folk i Rogaland foretrekker norske varer framfor importvarer. Det gjør at vi har mye mer lokalmat i hyllene i denne delen av landet, sier Eldar Frøystad, regiondirektør vest i Coop.

Østlendingene er sinker

Med 40 prosent markedsandel i fylket har Coop god oversikt over forbrukernes preferanser.

Selv om Rogaland er spesielt, ser Frøystad den samme trenden andre steder langs Vestlandet og fra Trøndelag og oppover. Nemlig stor interesse for lokale produkter.

Denne rogalendingen gir oss de søteste tomatene

Og dette er den mest populære osten fra fylket

Østlandet derimot henger etter. Frøystad tror årsaken er at det der er større avstand mellom befolkningen og landbruket.

Ingrid i hovedrollen

Når Gladmat-festivalen i sin 16. årgang åpner i dag vil nok stoltheten og interessen for lokalmat blant rogalendingene øke ytterligere.

Under årets festival skal hele landets matmor Ingrid Espelid feires. Det skyldes at hun rundet 90 år tidligere i sommer.

I den anledning lanseres det en kokebok hvor 30 av landets beste kokker byr på en treretter hver. Boken heter da også 90 retter til Ingrid. Jubileet feires også med en gigantisk kakefest fredag 25. juli hvor 3000 kakestykker deles ut til festivaldeltakerne.

Foto: Lise Bjelland

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her