Rogalendingene mest opptatt av kortreist

Rogalendingene mest opptatt av kortreist

Forbrukere i Rogaland er mer bevisst hva de kjøper. Markedsføringen av Matfylket og Gladmat-festivalen har nok hatt sitt å si.

– Folk i Rogaland foretrekker norske varer framfor importvarer. Det gjør at vi har mye mer lokalmat i hyllene i denne delen av landet, sier Eldar Frøystad, regiondirektør vest i Coop.

Østlendingene er sinker

Med 40 prosent markedsandel i fylket har Coop god oversikt over forbrukernes preferanser.

Selv om Rogaland er spesielt, ser Frøystad den samme trenden andre steder langs Vestlandet og fra Trøndelag og oppover. Nemlig stor interesse for lokale produkter.

Denne rogalendingen gir oss de søteste tomatene

Og dette er den mest populære osten fra fylket

Østlandet derimot henger etter. Frøystad tror årsaken er at det der er større avstand mellom befolkningen og landbruket.

Ingrid i hovedrollen

Når Gladmat-festivalen i sin 16. årgang åpner i dag vil nok stoltheten og interessen for lokalmat blant rogalendingene øke ytterligere.

Under årets festival skal hele landets matmor Ingrid Espelid feires. Det skyldes at hun rundet 90 år tidligere i sommer.

I den anledning lanseres det en kokebok hvor 30 av landets beste kokker byr på en treretter hver. Boken heter da også 90 retter til Ingrid. Jubileet feires også med en gigantisk kakefest fredag 25. juli hvor 3000 kakestykker deles ut til festivaldeltakerne.

Foto: Lise Bjelland

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen