Røverkjøp i boks til påsken

Når du først velger å satse på vin i boks for påskeuka, er det viktig at det er en vin som egner seg til så vel peiskosen som til alle godsakene du skal kose deg med i ferien. Og det gjør denne sicilianeren så det holder. Dessuten er den et skikkelig røverkjøp.

Santagostino Nero d'Avola Syrah 2007 (45471)  (3 liters bag-in-box) eller flaskevarianten; Santagostino Nero d'Avola Syrah 2010 (13952) er trolig den aller rimeligste vinen som oppnår to glass i den italienske vinbibelen Gambero Rosso. Årsaken er svært god harmoni i en upretensiøs stil. Som er resultatet av produsenten Firriatos satsing på tradisjon hånd i hånd med australsk effektivitet og selvsagt kvalitetsorientering.

Kombinasjonen av den lokale druen nero d'avola med internasjonale syrah er gunstig for det svært varme og tørre klimaet på Sicilia. Vinmarkene ligger riktignok høyt over havet her på Sicilias vestkyst, en svært utsatt posisjon hva vind angår, men denne vinden er nødvendig for at druene skal få luft og ikke bli kokte.

Mens nero d'avola tradisjonelt sett er en noe rustikk og røff drue som trenger lang tid på å rundes av, blir den med moderne vinfremstillingsteknikker langt mykere og saftigere uten at det går ut over dens gode syre- og tanninstruktur. Syrah gir viner med mye bærsødme og krydder på disse breddegrader og er dermed med på å fylle ut partnerens noe strengere fremtoning. Deler av vinen har tilbrakt fire måneder i fat hvilket bidrar til ekstra tyngde.

Resultatet er en usedvanlig god billigvin med duft av søte mørke bær samt snev av animalskhet. Smaken er saftig med noe sødme og bittertoner i midten, god avslutning med varme mørke bær. Ingen kompleks vin men et veldig godt alternativ i sin prisklasse, som er perfekt til å nytes sammen med mat enten det er påskelammet som står på bordet, en gryterett eller stekt/grillet kjøtt, gjerne godt krydret. Saftigheten i kombinasjon med den gode sødmen gjør at den er utmerket som kosevin.

Og liker du ikke bokser, er denne dessuten tilgjengelig i vanlig flaske. Innholdet er nemlig det samme, så selv om Apéritifs vurdering i forbindelse med lanseringen tidligere i måneden ikke var veldig positiv, er senere eksemplarer av vinen langt bedre hvilket betyr friskere og fruktigere. 

Hvis du ikke skulle få tak i denne boksen, er følgende andre varianter absolutt verdt å snuse på (alle 3 liters bag-in-box):
-
 
-
 
-

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen