Røverkjøp i boks til påsken

Når du først velger å satse på vin i boks for påskeuka, er det viktig at det er en vin som egner seg til så vel peiskosen som til alle godsakene du skal kose deg med i ferien. Og det gjør denne sicilianeren så det holder. Dessuten er den et skikkelig røve
Aase E. Jacobsen
21 Mars 2002 - 08:30

Santagostino Nero d'Avola Syrah 2007 (45471) (3 liters bag-in-box) eller flaskevarianten; Santagostino Nero d'Avola Syrah 2010 (13952) er trolig den aller rimeligste vinen som oppnår to glass i den italienske vinbibelen Gambero Rosso. Årsaken er svært god harmoni i en upretensiøs stil. Som er resultatet av produsenten Firriatos satsing på tradisjon hånd i hånd med australsk effektivitet og selvsagt kvalitetsorientering.

Kombinasjonen av den lokale druen nero d'avola med internasjonale syrah er gunstig for det svært varme og tørre klimaet på Sicilia. Vinmarkene ligger riktignok høyt over havet her på Sicilias vestkyst, en svært utsatt posisjon hva vind angår, men denne vinden er nødvendig for at druene skal få luft og ikke bli kokte.

Mens nero d'avola tradisjonelt sett er en noe rustikk og røff drue som trenger lang tid på å rundes av, blir den med moderne vinfremstillingsteknikker langt mykere og saftigere uten at det går ut over dens gode syre- og tanninstruktur. Syrah gir viner med mye bærsødme og krydder på disse breddegrader og er dermed med på å fylle ut partnerens noe strengere fremtoning. Deler av vinen har tilbrakt fire måneder i fat hvilket bidrar til ekstra tyngde.

Resultatet er en usedvanlig god billigvin med duft av søte mørke bær samt snev av animalskhet. Smaken er saftig med noe sødme og bittertoner i midten, god avslutning med varme mørke bær. Ingen kompleks vin men et veldig godt alternativ i sin prisklasse, som er perfekt til å nytes sammen med mat enten det er påskelammet som står på bordet, en gryterett eller stekt/grillet kjøtt, gjerne godt krydret. Saftigheten i kombinasjon med den gode sødmen gjør at den er utmerket som kosevin.

Og liker du ikke bokser, er denne dessuten tilgjengelig i vanlig flaske. Innholdet er nemlig det samme, så selv om Apéritifs vurdering i forbindelse med lanseringen tidligere i måneden ikke var veldig positiv, er senere eksemplarer av vinen langt bedre hvilket betyr friskere og fruktigere. 

Hvis du ikke skulle få tak i denne boksen, er følgende andre varianter absolutt verdt å snuse på (alle 3 liters bag-in-box):
-
 
-
 
-

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sørfransk vinkos for hjemmepåsken til en liten penge
+
Ukens vin

Sørfransk vinkos for hjemmepåsken til en liten penge

Denne økologiske rødvinen finnes dessuten i så å si alle polutsalg – og det til en veldig gunstig pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg friste av påskens beste oppskrifter med appelsin
Guide

La deg friste av påskens beste oppskrifter med appelsin

Påske er skiturer, kos i hytteveggen - og appelsiner. Men appelsiner kan brukes til mye mer enn det. Her får du et knippe oppskrifter med nettopp appelsin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sørfransk vinkos for hjemmepåsken til en liten penge
+
Ukens vin

Sørfransk vinkos for hjemmepåsken til en liten penge

Denne økologiske rødvinen finnes dessuten i så å si alle polutsalg – og det til en veldig gunstig pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her