Røverkjøp til påskekosen

Enten du tilbringer påsken hjemme eller på hytta vil du ha stor glede av ukens vin.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Ikke bare fordi Ch. de Meaux 2004 (20912) gir veldig mye vin for pengene og at den lar seg nyte både med og uten mat, eller at den ikke stiller store krav til kokkeferdighetene. Men først og fremst fordi det er en vin med karakter som står ut fra mengden av mer eller mindre identiske produkter i dette nedre prissjiktet. Og ikke minst at den er i en ordentlig flaske og ikke papp.

85 kroner flasken er nemlig sjeldent god pris for denne vinen fra Cahors i Sørvest-Frankrike ikke langt unna Bordeaux. Og akkurat Bordeaux er assosiasjoner som vekkes selv om Ch. de Meaux 2004 er mer dominert av mørke bær (og ikke bare solbær) enn hva vi vanligvis finner i en bordeauxvin. Forklaringen er at ukens vin er laget av 95 prosent malbec (og resten merlot). Og malbec er en drue som i mindre grad brukes i dagens bordeauxviner selv om den fortsatt inngår i den tillatte miksen. I Cahors derimot er den stjerne, og Ch. de Meaux er med sine 30 hektar vinmarker er typisk produsent i dette området. Jordsmonnet av kalkstein med innslag av leire og sand sikrer både en viss eleganse og kraft i den endelige vinen.

I tillegg til de mørke bærene byr ukens vin på klar jordsmonnkarakter, stall, fat og urter i duften. I munnen er den myk og innsmigrende med behagelig syre og noe tanniner. Ettersmaken henter opp de samme tonene som i duften. En klassisk og lettdrikkelig franskmann som er best nå og det neste året. Ikke blant de største Cahors-vinene men til denne prisen skulle det også bare mangle. Dessuten er den svært nøysom i matveien. Den trives ikke sammen med for avanserte smaker, gryteretter eller sågar gode pølser og saftige karbonader er helt prima. Og det er jo kost som serveres hyppig her til lands, enten feriedagene tilbringes hjemme eller på hytta.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS og SMS
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det som SMS eller MMS-tekstmelding på mobiltelefonen din.

w MMS:
Skriv Ukens og send til 2004 .
Du mottar deretter Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - hver tirsdag.
Tjenesten koster 5 kroner pr. mottatt melding.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Ukens stop og sender til 2004 .

w SMS:
Skriv varsle ukensvin og send til 1986. Du får Ukens vin sendt som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke.
Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kroner 5 pr. mottatt melding.

Bestille SMS kun én gang: Skriv ukensvin (i ett ord) og send til 1986. Etter noen sekunder får du Ukens vin på displayet.

Ukens vin som e-post er en spennende tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis . Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Alle andre kan først lese om Ukens vin på onsdag. Det gir deg et forsprang når du vil kjøpe en av godbitene, samtidig som du rekker å bestille dem til helgen.
 
Benytt påmeldingsfeltet nedenfor for å melde deg på Ukens vin:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen