Røyk og øl i ett

Selv om det høres ut som et genialt produkt for den alltid røyksugne, er ikke alle like positive til det tyske nikotinølet NicoShot.
Aase E. Jacobsen
01 September 2006 - 10:00

Etter hvert som stadig flere land innfører røykeforbud for serveringssteder, øker kreativiteten hos leverandører som frykter tapt salg. Som ølbryggerier. Tyske Nautilus GmbH Laboratoriumsbedarf har derfor komponert et øl som er tilsatt nikotin. Ølet som er av typen lager, heter NicoShot og holder 6,3 prosent alkohol og 3 mg nikotin pr kvartliters boks. Det er omtrent som 3 Barclay pr øl. Eller 1 Prince Mild. Eller en ½ rullings.

I følge bryggeriet skal ølet gi den samme tilfredsstillelsen som en øl og en røyk - uten røyken. Nikotinølet gir altså samme demping av suget som nikotintyggegummi, bortsett fra at tyggis og øl ikke er noen god kombinasjon.

Produsenten mener ølet fungerer veldig godt for de som prøver å slutte å røyke men som ikke kan nyte alkohol uten en sigarett. Samt for de som ikke vil plage andre med sin røyking. Flyenes drikkeservering er selvsagt helt perfekt for et slikt øl.

Med forsiktighet
Men alle er ikke like begeistret. British Dental Health Foundation er svært skeptiske siden det fra den kanten hevdes at forbrukerne av dette ølet bare erstatter en last med en annen, nemlig munnkreft. Selv om røyking er den hyppigste årsaken til denne utbredte lidelsen, er alkoholinntak hakk i hel. Og med kunnskapen fra den amerikanske studien (link til saken over) som lanserer en sammenheng mellom nikotin og økt alkoholinntak i bakhodet, bør nikotinølet absolutt nytes med forsiktighet.

Tannlegene er sikkert mer positive til Nautilius nyeste produkter, nemlig rødvinspillen ActiVin(r) +Resveratrol og energidrinken Autobahn som begge er alkoholfrie men som skal ha den samme gunstige effekten som rødvin. Det er innholdet av resveratrol som er felles. Dette stoffet utsetter aldring og beskytter mot så vel betennelser som kreft. Ingen av disse to produktene som for øvrig er godkjent som helsekost av tyske myndigheter, er å få tak i her til lands. Det gjelder også for NicoShot.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her