Røykfylt og farlig god

Martinis har lenge vært på moten, men denne varianten kombinerer en krystallklar vodka med whiskyens røykfylte eleganse.

Tradisjonelle martinis lages som oftest på gin eller vodka med et stenk av tørr vermouth , men her er det en martini som passer for whiskyelskeren!
 
Basen for denne røykfylte martinien er en premium vodka som har en fyldigere tone til seg enn hva mange av de enklere vodkaene har. Dette kjenner du spesielt godt i så rene drinker som nettopp martinis .
 
Vermouthen er derimot byttet ut med en god, røykpreget single malt whisky,   som gir denne drinken en helt annen dimensjon.
 
Apéritif sitt eminente testpanel har gjennomført flere tester av whisky - kanskje du finner din favoritt her?
 
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online .
 
 
Vi ønsker deg en riktig god helg!

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post . Se lenger ned for mer info.

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Smoky Martini

Ingredienser

1 cl
Caol Ila Cask Strength

Fremgangsmåte

Ha whiskyen i et avkjølt cocktailglass og snurr den rundt slik at den dekker innsiden av glasset godt - hell ut whiskyen. Fyll et røreglass med is og ha i 4 cl vodka - rør rundt og sil over i cocktailglasset.
 
Denne martinien får et røykfylt preg av whiskyen, samtidig med at den blir en anelse tåkete i og med at whiskyen ikke er kaldfiltrert. I motsetning til vanlig martinis skal du ikke benytte noe garnityr til denne drinken.
 
Ingredienser:

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Min Bartender
Visste du at du nå kan legge alle dine gode drinkoppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Bartender kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.
 

Ukens drink som e-post er en ny tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis . Hver fredag får du som abonnerer på Ukens drink en e-post med helgens lekreste drink - rett i e-postkassen din.
 
Benytt påmeldingsfeltet nedenfor for å melde deg på Ukens drink:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen