Dagens rett

Krydrete kikerter - Punjabi Chhole - som i India

Så mye smak får du ut av en pakke med kikerter

Så mye smak får du ut av en pakke med kikerter

Kikerter er dessuten veldig mettende men en skål med kokt ris ved siden av smaker også fortreffelig.
03 Oktober 2021 - 23:00

Kikerter er en av de meste populære ingrediensene i det nære og litt fjernere Østen. I det østre Middelhavsområdet er hummus og falafel legendarisk, og i India danner kikerter basis for en rekke retter, særlig i vegetariske som i denne nordindiske godt krydrete gryten. 

Siden tilgangen på ferdigkokte, også økologiske kikerter nå er så god, kan du få til denne superaromatiske og varmende retten på et øyeblikk. Om du ikke har alle krydderne i skapet, kan du droppe noen og erstatte med karri. 

Se våre andre oppskrifter med kikerter

For å øke metthetsfølelsen serveres denne gryten med enten basmatiris eller indisk bakverk som poori.

Du bør absolutt prøve å lage poori til

Eller du kan nøye deg med basmatiris

Krydrete kikerter - Punjabi Chhole - som i India

Krydrete kikerter - Punjabi Chhole - som i India

Fremgangsmåte

  1. Kok kikertene myke i så mye vann at det dekker, sammen med natron (ertene skal være hele).
  2. Tips:
    Velger du hermetiske kokte kikerter, holder det med en pakke eller boks.
  3. Varm oljen i en annen kjele, ha i spisskummen og dyvelsdrek. Når frøene spretter, tilsett løk, ingefær, hvitløk og grønn chili. Stek til alt er gyllent.
  4. Ha i tomatene og mos til en jevn masse mens de steker. Tilsett chili, gurkemeie, mango, garam masala og ranateplefrø. La det steke til massen er brun og godt blandet.
  5. Ha i ertene sammen med litt av kokevannet og bland godt.
  6. Tips:
    Om du bruker hermetiske kokte kikerter, heller du hele pakkens innhold i kjelen. 
  7. Mos noen av ertene slik at massen blir tykkere. Smak til med salt og la trekke.
  8. Serveres med korianderblader, løkring og en sitronbåt til hver. Og gjerne en skål med kokt basmatiris.

Se våre andre oppskrifter med kikerter

Her finner du oppskrifter med basmatiris

Du bør absolutt prøve å lage poori til

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer
Matkurs og vinkurs
Winedinner 26. februar i Oslo

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer

Den 26. februar kan du bli med på en unik mat og vinopplevelse. Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Klosteret disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her