Dagens rett

Krydrete kikerter - Punjabi Chhole - som i India

Så mye smak får du ut av en pakke med kikerter

Så mye smak får du ut av en pakke med kikerter

Kikerter er dessuten veldig mettende men en skål med kokt ris ved siden av smaker også fortreffelig.
04 Oktober 2021 - 00:00

Kikerter er en av de meste populære ingrediensene i det nære og litt fjernere Østen. I det østre Middelhavsområdet er hummus og falafel legendarisk, og i India danner kikerter basis for en rekke retter, særlig i vegetariske som i denne nordindiske godt krydrete gryten. 

Siden tilgangen på ferdigkokte, også økologiske kikerter nå er så god, kan du få til denne superaromatiske og varmende retten på et øyeblikk. Om du ikke har alle krydderne i skapet, kan du droppe noen og erstatte med karri. 

Se våre andre oppskrifter med kikerter

For å øke metthetsfølelsen serveres denne gryten med enten basmatiris eller indisk bakverk som poori.

Du bør absolutt prøve å lage poori til

Eller du kan nøye deg med basmatiris

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Krydrete kikerter - Punjabi Chhole - som i India

Krydrete kikerter - Punjabi Chhole - som i India

Fremgangsmåte

Kok kikertene myke i så mye vann at det dekker, sammen med natron (ertene skal være hele).

Tips:
Velger du hermetiske kokte kikerter, holder det med en pakke eller boks.

Varm oljen i en annen kjele, ha i spisskummen og dyvelsdrek. Når frøene spretter, tilsett løk, ingefær, hvitløk og grønn chili. Stek til alt er gyllent.

Ha i tomatene og mos til en jevn masse mens de steker. Tilsett chili, gurkemeie, mango, garam masala og ranateplefrø. La det steke til massen er brun og godt blandet.

Ha i ertene sammen med litt av kokevannet og bland godt.

Tips:
Om du bruker hermetiske kokte kikerter, heller du hele pakkens innhold i kjelen. 

Mos noen av ertene slik at massen blir tykkere. Smak til med salt og la trekke.

Serveres med korianderblader, løkring og en sitronbåt til hver. Og gjerne en skål med kokt basmatiris.

Her finner du oppskrifter med basmatiris

Se våre andre oppskrifter med kikerter

Du bør absolutt prøve å lage poori til

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med en slik suppe blir oktobermandagen både lun, trivelig og smaksrik
Dagens rett
Toscansk bønnesuppe

Med en slik suppe blir oktobermandagen både lun, trivelig og smaksrik

Toscansk bønnesuppe er perfekt høstmat. Men selv om originalen krever god planlegging, kan du jukse med ferdigkokte hvite bønner. Dermed blir det mulig å skape lun stemning også på en mandag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Noe til kaffen eller dessert? Eplekake smaker alltid godt
Guide
Oppskrifter eplekake

Noe til kaffen eller dessert? Eplekake smaker alltid godt

Eplekaker blir vi aldri lei. Her har vi samlet de beste oppskriftene også på desserter med epler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Feir eplets dag med disse tipsene
Guide
Guide

Feir eplets dag med disse tipsene

Eplet er ikke bare det perfekte mellommåltid, men har så mange andre gode sider, at du ikke kan la være å lese mer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne måten å tilberede krabben på setter full fart på smaksløkene
Dagens rett
Pepperkrabbe

Denne måten å tilberede krabben på setter full fart på smaksløkene

Skarpe salte og syrlige smaker matcher krabbekjøttet perfekt. Du blir overrasket over hvor delikat resultatet blir.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med en slik suppe blir oktobermandagen både lun, trivelig og smaksrik
Dagens rett
Toscansk bønnesuppe

Med en slik suppe blir oktobermandagen både lun, trivelig og smaksrik

Toscansk bønnesuppe er perfekt høstmat. Men selv om originalen krever god planlegging, kan du jukse med ferdigkokte hvite bønner. Dermed blir det mulig å skape lun stemning også på en mandag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Noe til kaffen eller dessert? Eplekake smaker alltid godt
Guide
Oppskrifter eplekake

Noe til kaffen eller dessert? Eplekake smaker alltid godt

Eplekaker blir vi aldri lei. Her har vi samlet de beste oppskriftene også på desserter med epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En enestående mulighet til å smake disse fornemme dråpene fra Toscana
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 18. oktober Oslo

En enestående mulighet til å smake disse fornemme dråpene fra Toscana

En aften der eksklusive viner kommer som perler på en snor. Dette er et hus med Toscanske viner av ypperste kvalitet; Grattamacco, Tenuta San Giorgio, Castello ColleMassari og legendariske Poggio di Sotto

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når denne squashgryten får en meksikansk vri, blir det fart i smaken
Dagens rett
Squash i skiver calabacitas

Når denne squashgryten får en meksikansk vri, blir det fart i smaken

Squashen er ekstra fin å bruke nå som hovedingrediens i en rett som denne. Da trenger du ikke så veldig mye mer enn godt brød.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du lasagne på et øyeblikkk
Dagens rett
Enkel lasagne

Slik lager du lasagne på et øyeblikkk

Det vil si: Lasagne må få lov å få en tur innom ovnen. Men det er vanskelig å få til en bedre hjemmelaget lasagne rett etter jobb, enn denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Feir eplets dag med disse tipsene
Guide
Guide

Feir eplets dag med disse tipsene

Eplet er ikke bare det perfekte mellommåltid, men har så mange andre gode sider, at du ikke kan la være å lese mer.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her