Så godt som halv pris

Så godt som halv pris

Denne italienske hvitvinen er knallbillig på flyplassen.

Planeta Chardonnay 2009 (47667) er ikke det du forventer av en italiensk, enn si siciliansk hvitvin . Den er heller ingen typisk chardonnay. Og burgundsnobber vender seg sikkert bort i avsky, for dette er alt annet enn en transparent terroirorientert stil. Men til 149 kroner på flyplassen er den et funn.

God matvin

Om den har et terroirpreg, så er det av Sicilias varme og samtidig forblåste klima. Fatpreget er absolutt tydelig, men vinen bærer det godt, for frukten er stor og mektig, men langt fra tung eller vulgær. Det smaker bare veldig godt, takket være produsenten Planetas solide håndverk.

Spesielt til asiatiskinspirerte retter, dog ikke sterke, det fungerer dårlig med preg av ny eik. Men en rett som pekingand eller and med appelsinsaus er himmelsk sammen med denne vinen. Appelsinpreget finner du både i retten og i vinen. Og vinen har nok friskhet til å rense opp etter andefettet.

En utmerket match er også mer eller mindre klassiske retter med hummer som a l’armoricaine og thermidor eller med enda mer tydelig krydderstyrke. Den går også veldig godt til en saftig kylling .

Planeta Chardonnay 2018

Produsent:
Planeta
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Sicilia
Pris:
365,00 kr
Varenummer:
4766701
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen