Salig italiener

Det er ikke mange næringsmidler som kan konkurrere med en god rødvin i å gjøre deg salig. Ikke på grunn av alkoholinnholdet, men rett og slett fordi den gode smaken gjør deg glad og salig. Ukens vin gjør det.

Søritalienske Salice Salentino Rosso Riserva 1996 (varenr. 7251, bestillingsutvalget, kr 119) fra velrenommerte Leone di Castris er en kraftpakke

av en vin, med mye fruktsødme kombinert med gode syrer og fine tanniner, uten at alkoholprosenten er overdreven høy, som tilfellet ofte er med viner fra varme strøk.

Druene negroamaro og malvasia gir vinen fyldig frukt i retning svisker, modne søte kirsebær og krydder. Amaro signaliserer bitterhet. Vinen har derfor et delikat bitterpreg i finishen som gjør den til en utmerket matvin. Den passer perfekt til smaksrike kjøttretter, enten det er en pepperbiff du har tenkt å feire med, grillet kjøtt eller en god kjøttgryte. Den trenger litt kraft fra tallerkenen å bryne seg på.

Hvis du fortrekker å drikke vin uten mat, må du gjerne forsøke denne til det formålet. Men siden de fleste italienske rødviner trives best sammen med mat, vil vi anbefale litt å tygge på ved siden av, om det så bare er litt godt brød og en ostebit.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen