Sats på østerriksk hvitvin

Sats på østerriksk hvitvin

Denne hvitvinen er et funn til 105 kroner i flyplassbutikken.

Domäne Wachau Grüner Veltliner Terrassen Smaragd 2012 er et veldig godt valg når du står i taxfreebutikken og har lyst på en god hvitvin.

Veldig god valuta

Den er veldig representativ for den østerrikske druen grüner veltliner når det kommer til aromaer, men den er mye fyldigere enn de rimeligste utgavene.

Det er takket være betegnelsen «smaragd» som innebærer at druene er plukket ved høy modning. Den har da også 13,5 prosent alkohol, men den er godt integrert. 2012 ga god syrefriskhet som bidrar til en god munnfølelse. En vin som tåler mye smak i maten, fra røykte toner til fett. Jeg testet den til røykelaks og gratinert krabbe og det funket som bare det.

Les mer om klassifisering i Wachau

Alt dette får du altså for bare 105 kroner. På polet ville den kostet noen tiere mer.

Det er imidlertid ikke besparelsen i seg selv som er interessant, men rett og slett at Domäne Wachau byr på veldig god valuta for pengene.

Perfekt til krabbe

Akkurat denne vinen finnes altså ikke på polet, men det gjør en lang rekke andre viner fra samme produsent. Domäne Wachau Weissenkirchen Riesling Smaragd 2013 (80083) er et regelrett kupp, og har vist solide takter fra årgang til årgang.

Les mer om denne vinen

Dens lillebror Domäne Wachau Terrassen Riesling Federspiel 2013 (20448) er ikke uventet lettere og noe mindre mineralsk i stilen, men en vin som fortjener oppmerksomhet nå midt i krabbbesesongen.

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen