Fersk mais legger du rett på grillen

Oppskrifter med mais

(LauriPatterson)

Fersk mais legger du rett på grillen

Om du ikke har muligheten til å delta på selvplukk av mais, finnes nyhøstet mais i grønnsaksdisken. Du kan legge den rett på grillen eller gjøre mer ut av måltidet. Mye god smak er belønningen.

Mais er blitt en favoritt blant bønder på Østlandet. Når sesongen for selvplukk av jordbær er slutt overtar maisen. Til tross for at mais er en varmekjær vekst og ikke naturlig i vår flora, klarer den seg normalt godt på Østlandet.

Kortreist er best

Mange gårdbrukere lager dessuten noe ekstra ut av selvplukkingen i form av grilling av maiskolbene på stedet. Moro og godt for hele familien. Sesongen varer til midten av september.

Relativt kort holdbarhet gjør at maisen er best når den er nyplukket. Det du ikke klarer å spise i løpet av den nærmeste uken etter innhøstningen forutsatt at du oppbevarer maisen ved lavest mulig temperatur over null, kan du forvelle og fryse ned.

Har du ikke anledning til å plukke den selv, er det ingen grunn til å fortvile. Grønnsaksdiskene bugner av saftig norsk mais for tiden og husk at utenom sesongen smaker fersk mais du selv har lagt i fryseren mye bedre enn importmais som har blitt tørr på sin lange vei fra bonde til butikkdisk. 

Uansett hvor maisen kommer fra bør du sjekke hver kolbe grundig og legge bort dem som har begynt å få inntørkede korn. Dette er særlig viktig når du skal grille maisen. 

Uansett hvor maisen kommer fra bør du sjekke hver kolbe grundig og legge bort de som har begynt å få inntørkede korn. Dette er særlig viktig når du skal grille dem.

Du trenger bare smør . Foto: zeljkosantrac

 

Skikkelig grillsmak

Hvis du ikke får tak i helt fersk mais, blir resultatet bedre hvis du forveller maiskolbene lett 5-6 minutter før du legger dem på grillen.

Alternativt kan du pakke maisen inn i folie sammen med kryddersmøret og grille på middels sterk varme.

Ønsker du imidlertid den skikkelige grillsmaken, bør du legge dem rett på grillristen. Uansett, grillet mais er en delikatesse som hele familien liker. Og det er lov å søle når du spiser, det er nemlig ikke til å unngå.

På undersidene finner du nyttig info om mais, hvor du kan selvplukke, oppskrifter og drikkeforslag

 

 
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen