Hva drikker du så til grillet mais? Det er vel så mye et spørsmål om hva du serverer ved siden av.

I USA er maisen et selvfølgelig tilbehør til annen grillmat som biff og hamburgere. Men den kan altså nytes alene, eller bare med litt god skinke eller spekepølse.

Chorizo eller andre grove pølser med eller uten chili, selvfølgelig grillet, passer utmerket.

Mais er ganske søtt og magert, derfor tilfører vi fett, enten i form av smør eller olje, og litt syre i form av sitron eller sennep, samt krydder. Men det er og blir lettfordøyelig og drikken må derfor være i samme stilen.

Et lyst øl, gjerne med litt fruktsødme, er godt til, som Sierra Nevada Pale Ale. Et lett og sommerfriskt øl som fungerer godt til grillet mais med kryddersmør og kanskje litt spekemat.

Er det mer trøkk i kombinasjonen, trengs et øl som følger opp. 7 Fjell Fløien IPA har mye av alt, men fortsatt er det veldig balansert og trives sammen med krydder og sødme i maten. 

Smørsmak
På vinsiden er førstevalget hvitt. Kryddersmøret gir assosiasjoner direkte til et litt varmere klima, hvor enkelte hvite druer ofte gir vinene smørsmak. dA Chardonnay er akkurat slik, frisk og fruktig men på den "fete" siden. Perfekt til den grillete maisen med kryddersmør og med litt spekeskinke ved siden av. Det er også Ca' Rugate Soave San Michele, men stilmessig mye tørrere og friskere. 

Vi kommer ikke unna amerikansk chardonnay, men holder oss unna de mest smørsmakende, og går for en med mer friskhet som Wente Morning Fog Chardonnay 

De klarer imidlertid ikke helt det kraftigste tilbehøret som chorizo, grove pølser eller chilipølsene. Men det skal jo litt til.

Takler litt mer krutt
De som liker at det river godt, kan øke krydderstyrken i retten ytterligere ved å gi på med litt mer kajennepepper i smøret eller servere noen heftige chili- eller cajunpølser (altså med smak fra sørstatene) ved siden av.

Slike pølser setter spor etter seg og da må du søke trøst i en riesling fra Tyskland som byr på nydelig fruktsødme kombinert med flotte syrer som både mildner møtet med chilien og renser fettet i pølsene og kryddersmøret.

Som hos Prüm Graacher Himmelreich Riesling Spätlese. En fruktig og god vin med en del sødme som trenger krydder å bryne seg på. Men husk at den må serveres godt avkjølt, 6-7 grader.

Hvis du foretrekker en tørrere utgave er så vel Qvinterra Riesling som Bott-Geyl Kronenbourg Riesling gode valg til. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 23. mars

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse

Vi har gleden av å invitere deg til Taste vinmesse – en fest for smaksløkene! 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her