Drikke

Vann med smak

Sett smak på vannet med selvlagde isbiter, litt frukt eller bare en urtekvast
Foto: (Rost-9D)

Sett smak på vannet med selvlagde isbiter, litt frukt eller bare en urtekvast

Sommerens beste tørsteslukker er uten tvil vann. Mange nøyer seg ikke med vanlig vann. Det er ingen grunn til å kjøpe det i flaske for det kan du lage selv. Her får du tipsene.
27 Juli 2019 - 02:00

Nordmenn drikker mer og mer ferdig smaksatt vann på flaske enten det er med eller uten bobler. Stadig flere blir oppmerksom på hvor lite bærekraftig det er å kjøpe vann fra flaske, i hvert fall i Norge hovr vi har så godt vann rett fra springen. 

Nedenfor gir vi deg tips til hvordan du selv kan smaksette og lage ditt eget forfriskende vann.

Sitron, agurk og rosmarin gir et vann med kraftig smak.  Foto: jenifoto

Les mer om vann og kvalitet her

Siden nordmenn er et reisende folk, blir stadig flere klar over hvilket fantastisk drikkevann vi har. 

Godt rett fra springen

Men noen synes at vann er kjedelig og foretrekker drikkevarer med mer smak. Sitron og lime er vi vant med, men variasjonene er mange.

Fryste vannmelonkuler smaker fantastisk i vannet. Særlig med en kvast mynte.   Foto: Jarvna

Spesielt er det ikke alltid så lett å få de minste til å drikke vann ved festlige anledninger. Lag da gjerne en av de spennende variantene og kall det noe morsomt, så skal du se at selv de små vil be om nok et glass.

Flere god tips til sommermat og -drikke finner du her

Vannkarafler er dessuten en flott måte å dekorere et hvert sommerpyntet bord.

Spennende isbiter

Lag dine egne isbiter av frukt og bær til sommerdrikken. Frys inn biter av sitron, lime eller kuler av melon og hele bær. Bedre isbiter finnes ikke å tilsette sommerdrikken.

Rost-9D

Prøv også hele druer, lichi eller kumquat, men pass på å vaske frukten før du fryser den ned.

De fruktige isbitene holder veldig lenge på kulden siden de ikke smelter på samme måte som vanlig is.

Har du prøvd å lage iste eller iskaffe? Oppskriftene finner du her

Du kan også fylle en bolle med vann og fryse den ned til en stor isblokk, denne smelter da saktere og er perfekt i bowles.

Her har du noen forslag til hva du kan smakssette vannet ditt med, men bruk fantasien og det du liker best.

Kjappe tips til godt vann

Her er noen gode tips til hva du kan tilsette vannt for å gjøre det mer spennende:

  • Gulrøtter skåret i tynne skiver eller i lange fine strimler med en potetskreller.

  • Rips, solbær og blåbær gir ikke mye smak men er utrolig dekorative.

  • Jordbær setter en fantastisk smak på vannet som de små vil elske.

  • Appelsinskiver eller -fileter. Husk å vaske skallet godt.

  • Mynte eller sitronmelisse setter en herlig frisk smak på vannet.

  • Agurk i lange strimler som du lager med potetskrelleren

  • Rabarbra er syrlig og du trenger ikke bruke mye for å få smak

  • Spiselige blomster og sesongens friske bær sier sommer mer enn noe annet.

Vannmelon er en annen god tørsteslukker

Foto: Synnøve Dreye

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ikke uventet er det de drøyt 1500 flaskene med Cantillon som skaper kø
+
Tester

Ikke uventet er det de drøyt 1500 flaskene med Cantillon som skaper kø

Cantillon er for mange det ypperste av belgisk surøl, som rives ut av hyllene når de først kommer dit.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Verdens beste bartender er Felice Capasso fra Nedre Løkka Cocktailbar

Han tok en sensasjonell seier i det som regnes som den aller mest prestisjefulle bartenderkonkurransen av alle, World Class Global Finals.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

8 norske kokker i verdenstoppen – Anika Madsen er en av dem

Av verdens 783 aller beste kokker er det i alt 8 fra Norge, ifølge Best Chef Awards 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du ikke smakt helstekt kylling før
Dagens rett

Slik har du ikke smakt helstekt kylling før

Denne søndagen lager vi en middag som hele familien vil digge. Her er oppskrift på helstekt kylling med urter og mascarpone

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ikke uventet er det de drøyt 1500 flaskene med Cantillon som skaper kø
+
Tester

Ikke uventet er det de drøyt 1500 flaskene med Cantillon som skaper kø

Cantillon er for mange det ypperste av belgisk surøl, som rives ut av hyllene når de først kommer dit.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Verdens beste bartender er Felice Capasso fra Nedre Løkka Cocktailbar

Han tok en sensasjonell seier i det som regnes som den aller mest prestisjefulle bartenderkonkurransen av alle, World Class Global Finals.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere
+
Godbiter i pollisten

Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere

At Jessica Litaud er inspirert av Jean-François Ganevat og Jean-Marie Guffens, er med på å skille hennes viner fra andre i Burgund.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol
+
Ukens vin

Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol

Det vil si de aller minste må du se bort fra. Men de andre kan by på dette knallkjøpet av en bordeaux som på toppen av det hele er økologisk framstilt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om vin: rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om vin: rødvin

Lær det grunnleggende om rødvin og smak deg gjennom åtte ulike viner. Kurset passer for nybegynnere og krever ingen forkunnskaper. Dette er tredje og siste kurset i vår kursserie «Lær mer om vin».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

8 norske kokker i verdenstoppen – Anika Madsen er en av dem

Av verdens 783 aller beste kokker er det i alt 8 fra Norge, ifølge Best Chef Awards 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her