Drikke

Vann med smak

Sett smak på vannet med selvlagde isbiter, litt frukt eller bare en urtekvast
Foto: (Rost-9D)

Sett smak på vannet med selvlagde isbiter, litt frukt eller bare en urtekvast

Sommerens beste tørsteslukker er uten tvil vann. Mange nøyer seg ikke med vanlig vann. Det er ingen grunn til å kjøpe det i flaske for det kan du lage selv. Her får du tipsene.
27 Juli 2019 - 01:00

Nordmenn drikker mer og mer ferdig smaksatt vann på flaske enten det er med eller uten bobler. Stadig flere blir oppmerksom på hvor lite bærekraftig det er å kjøpe vann fra flaske, i hvert fall i Norge hovr vi har så godt vann rett fra springen. 

Nedenfor gir vi deg tips til hvordan du selv kan smaksette og lage ditt eget forfriskende vann.

Sitron, agurk og rosmarin gir et vann med kraftig smak.  Foto: jenifoto

Les mer om vann og kvalitet her

Siden nordmenn er et reisende folk, blir stadig flere klar over hvilket fantastisk drikkevann vi har. 

Godt rett fra springen

Men noen synes at vann er kjedelig og foretrekker drikkevarer med mer smak. Sitron og lime er vi vant med, men variasjonene er mange.

Fryste vannmelonkuler smaker fantastisk i vannet. Særlig med en kvast mynte.   Foto: Jarvna

Spesielt er det ikke alltid så lett å få de minste til å drikke vann ved festlige anledninger. Lag da gjerne en av de spennende variantene og kall det noe morsomt, så skal du se at selv de små vil be om nok et glass.

Flere god tips til sommermat og -drikke finner du her

Vannkarafler er dessuten en flott måte å dekorere et hvert sommerpyntet bord.

Spennende isbiter

Lag dine egne isbiter av frukt og bær til sommerdrikken. Frys inn biter av sitron, lime eller kuler av melon og hele bær. Bedre isbiter finnes ikke å tilsette sommerdrikken.

Rost-9D

Prøv også hele druer, lichi eller kumquat, men pass på å vaske frukten før du fryser den ned.

De fruktige isbitene holder veldig lenge på kulden siden de ikke smelter på samme måte som vanlig is.

Har du prøvd å lage iste eller iskaffe? Oppskriftene finner du her

Du kan også fylle en bolle med vann og fryse den ned til en stor isblokk, denne smelter da saktere og er perfekt i bowles.

Her har du noen forslag til hva du kan smakssette vannet ditt med, men bruk fantasien og det du liker best.

Kjappe tips til godt vann

Her er noen gode tips til hva du kan tilsette vannt for å gjøre det mer spennende:

  • Gulrøtter skåret i tynne skiver eller i lange fine strimler med en potetskreller.

  • Rips, solbær og blåbær gir ikke mye smak men er utrolig dekorative.

  • Jordbær setter en fantastisk smak på vannet som de små vil elske.

  • Appelsinskiver eller -fileter. Husk å vaske skallet godt.

  • Mynte eller sitronmelisse setter en herlig frisk smak på vannet.

  • Agurk i lange strimler som du lager med potetskrelleren

  • Rabarbra er syrlig og du trenger ikke bruke mye for å få smak

  • Spiselige blomster og sesongens friske bær sier sommer mer enn noe annet.

Vannmelon er en annen god tørsteslukker

Foto: Synnøve Dreye

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her