Sikre påskeprovianten nå

Skal du ha med deg en av de beste rødvinsboksene på påskefjellet, bør du handle nå.
Aase E. Jacobsen
06 April 2011 - 02:00

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Mazzei Belgvardo Maremma 2011 (91398) er en riktig fyldig og god vin med stor munnfølelse, gode syrer og fine tanniner. Rett og slett en knallgod boksvin og en av de aller beste i dette formatet.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Anvendelig
Som også passer til en lang rekke retter, fra klassisk påskelam, via grillet biff, til peiskos.

Eneste ulempen er altså at den ikke står i en eneste polhylle, bortsett fra i Larvik. Hvilket er merkelig, altså at ingen har oppdaget denne perlen, og spesielt når vi vet hvor mye "rask" som står i nettopp boksseksjonen på polet. Men siden påsken nærmer seg med stormskritt, er det lurt å være føre var, og sikre seg påskeprovianten allerede nå.

Havsnært
Produsenten bak denne vinen er ingen hvem som helst, men Francesco Mazzei som er mest kjent for sine Fonterutoli-viner innen Chianti Classico. Boksen derimot henter sine druer fra familiens eiendom i Maremma, ved Toscana-kysten. Eiendommen omfatter til sammen 60 hektar vinmarker fordelt på to områder som ligger nær hverandre.

Avstanden til Middelhavet er bare 10 kilometer slik at den maritime påvirkningen er betydelig sammenlignet med det indre av Toscana. Likevel er fuktigheten dempet og nedbørsmengden relativt lav. Derfor oppnås viner med høy grad av modning. Landskapet er kupert og jordsmonnet er kalk- og sandsteinbasert, noe som sikrer både god drenering og eleganse i den ferdige vinen.

Ikke helt typisk
Området er mest kjent for Morellino di Scansano som er en sangiovesebasert vin. Men vår boks er likevel ikke veldig typisk for denne delen av Maremma, all den tid den har en helt annen druemiks, nemlig med hovedvekt på cabernet sauvignon og syrah. Likevel skinner stedskarakteren og Maremma-stilen godt gjennom.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick
Ukens drink

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick

Oppi all jordbær- og hylleblomstsødmen er det også ekstra dybde fra vellagret akevitt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri
Ukens kake

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri

Det er rett og slett snakk om å legge til litt eplemos og kirsebærsyltetøy for å gi kaken litt ekstra syrlighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick
Ukens drink

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick

Oppi all jordbær- og hylleblomstsødmen er det også ekstra dybde fra vellagret akevitt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri
Ukens kake

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri

Det er rett og slett snakk om å legge til litt eplemos og kirsebærsyltetøy for å gi kaken litt ekstra syrlighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en burger med smaken av Hellas
Dagens rett

Lag en burger med smaken av Hellas

Det er smaken av solfylte Hellas som vi savner når vi ikke er der, som er inspirasjonen for denne burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her