Sikre påskeprovianten nå

Skal du ha med deg en av de beste rødvinsboksene på påskefjellet, bør du handle nå.
Aase E. Jacobsen
06 April 2011 - 01:00

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Mazzei Belgvardo Maremma 2011 (91398) er en riktig fyldig og god vin med stor munnfølelse, gode syrer og fine tanniner. Rett og slett en knallgod boksvin og en av de aller beste i dette formatet.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Anvendelig
Som også passer til en lang rekke retter, fra klassisk påskelam, via grillet biff, til peiskos.

Eneste ulempen er altså at den ikke står i en eneste polhylle, bortsett fra i Larvik. Hvilket er merkelig, altså at ingen har oppdaget denne perlen, og spesielt når vi vet hvor mye "rask" som står i nettopp boksseksjonen på polet. Men siden påsken nærmer seg med stormskritt, er det lurt å være føre var, og sikre seg påskeprovianten allerede nå.

Havsnært
Produsenten bak denne vinen er ingen hvem som helst, men Francesco Mazzei som er mest kjent for sine Fonterutoli-viner innen Chianti Classico. Boksen derimot henter sine druer fra familiens eiendom i Maremma, ved Toscana-kysten. Eiendommen omfatter til sammen 60 hektar vinmarker fordelt på to områder som ligger nær hverandre.

Avstanden til Middelhavet er bare 10 kilometer slik at den maritime påvirkningen er betydelig sammenlignet med det indre av Toscana. Likevel er fuktigheten dempet og nedbørsmengden relativt lav. Derfor oppnås viner med høy grad av modning. Landskapet er kupert og jordsmonnet er kalk- og sandsteinbasert, noe som sikrer både god drenering og eleganse i den ferdige vinen.

Ikke helt typisk
Området er mest kjent for Morellino di Scansano som er en sangiovesebasert vin. Men vår boks er likevel ikke veldig typisk for denne delen av Maremma, all den tid den har en helt annen druemiks, nemlig med hovedvekt på cabernet sauvignon og syrah. Likevel skinner stedskarakteren og Maremma-stilen godt gjennom.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik kan også en burger serveres
Dagens rett

Slik kan også en burger serveres

En skikkelig saftig burger med frisk paprikasalsa er dagens lille fristelse.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her