Sjarmerende spanjol

Ukens vin gir usedvanlig mye god smak for pengene. Og som skapt for årtidens anledninger, enten de finner sted ute eller inne. Og spesielt de som er med mat, for da trives den aller best. Husk bare at du ikke må servere den for varm.

Altico 2001 (14579) fra Viñedos Agapito Rico kommer fra det lille og relativt ukjente vinområdet Jumilla i den sørøstre delen av Spania. Men med tanke på at nordmenns feireboligparadis nummer 1 trolig er Alicante, og at flere flyselskap har direkteruter til regionen, nå sist Norwegian som har begynt å fly til Murcia, vil stadig flere få opp øynene for vinene herfra.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Og det er lurt, for her får du usedvanlig mye god vin for pengene. Altico 2001 er en meget god representant i så måte. En krydret vin med veldig god bærsaftighet, fine syrer og tanniner, som gjør at den trives ekstra godt sammen med mat. Perfekt til de lysere kjøttsortene som svin og lam, gjerne grillet og godt krydret, men den skygger ikke unna om du kommer med litt okse heller. De som liker en frisk vin med litt bitt, vil finne den utmerket som nippevin på terrassen en sen sommerkveld.

Altico er laget av like mye monastrell som tempranillo. Den første druen er den mest typisk for Jumilla. Og var den som skaffet området ry som leverandør av mørke alkoholrike viner med lite syre frem til for 15-20 år siden. Kvalitetsaspektet har endelig fått fotfeste i dette tørre og varme klimaet hvilket innebærer fokus på lavere utbytte og introduksjon av moderne teknikker som temperaturkontroll under gjæring og modning. Moderne monastrellvin er rund, fyldig og søt i bærfrukten, og tempranillo byr på en hjelpende hånd for å løfte syrenivået.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatte melding.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen