Sjarmerende til pasta med smak

Ukens vin er en varm sjarmør rent smaksmessig, akkurat det vi trenger når høsten setter inn for fullt. Og den lar seg nyte så vel til røffe hverdagslige retter som til viltgryta. Eller sågar alene for den som liker vin med særpreg.

Mezzomondo Negroamaro Rosso Salento IGT 1999 (varenr. 40301, bestillingsutvalget, kr 89,50) er det omstendelige navnet på den ukompliserte men svært rene og velsmakende vinen vi falt for denne uken. Den er intens i aromaene med svarte nedlagte kirsebær samt mørke, modne skogsbær og innslag av lær, sjokolade og stall. Smaken er saftig og rund med fin syrlighet og sødme, avslutningen er bitter hvilket er typisk for druen negroamaro som da også betyr svart og bitter.

Bitterheten gjør at vinen er utmerket til smakrike og krydrete gryteretter eller pastaretter, for eksempel den hete Spaghetti all''amitriciana som du finner oppskrift på her , eller grillet kjøtt gjerne med fettrand.

Ukens vin kommer fra fylket Puglia i Italia, nærmere bestemt Salento-halvøya som er bedre kjent som helen i den italienske støvel. Og dette er druen negroamaros rike. I denne vinen er det negroamaro som spiller hovedrollen (10 prosent primitivo er iblandet) for her er det lite forstyrrende fatarmoaer. Kun en femdel av vinen har vært innom fat og det er kun snakk om middels store velbrukte fat i tre måneder.

Mezzomondo er et fantasinavn. Produsenten er Western Wines som kjøper opp druer, i dette tilfelle fra vinmarker med svært gamle vinstokker, og ved hjelp av en gjeng høykompetente ønologer og vinmakere sørger for at forbruker får best mulig kvalitet for pengene.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få
det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med
Telenor Link til byr Apéritif deg det.
 
Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1980
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.
 
Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1980
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke.
 

Ukens vin på wap
Ukens vin finner du direkte ved å gå til: http://www.aperitif.net/ukensvin.wml eller til Telenor Mobils nye wap-portal www.djuice.com og så deretter til markedsplass.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen